Türk Telekom'dan TürkNet'e geçiş sürecinde taahhüt durumu

Merhaba arkadaşlar. Başlıkta da belirttiğim gibi Telekom’dan TurkNet’e geçiş için başvurumu dün itibariyle ilettim. Süreç beklemediğim bir şekilde hızlı gerçekleşti fakat aklıma takılan bir konu var.

Telekom ile olan 2 yıllık taahhütüm bu ayın tam olarak 9’unda yani 2 gün sonra sona eriyor. Bugün TurkNet kuryesinin getirdiği işletmeci değişikliği vs belgelerini imzaladım. Endişelendiğim konu ise henüz taahhüt sona ermeden geçiş işlemi gerçekleşirse Telekom’un modem ücreti bilmem ne diyerek saçma sapan fahiş cayma bedeli ücreti çıkarma ihtimali. Forumlardan okuduğum kadarıyla Telekom birkaç gün için bile fahiş cayma bedelleri talep edebiliyormuş.

Taahhüt biter bitmez sözleşmeyi feshedip sonra TurkNet’e başvursam daha mı mantıklı olurdu acaba? Yoksa TurkNet bu tür durumları dikkate alıp aktivasyon işlemini kullanıcının taahhüt bitimine denk mi getiriyor? Cevaplarınız için teşekkür ederim şimdiden.

TurkNet, GigaFiber altyapısındaysanız 480 TL’ye kadarını, diğer altyapılardaysanız da 240 TL’ye kadarını karşılıyor. Ama bunu sizin söylemeniz gerekiyor. Daha sonra siz cayma bedelini ödüyorsunuz TurkNet ise ödediğiniz cayma bedelini 6 ay boyunca ödeyeceğiniz internet faturasına indirim yaparak karşılıyor. Taahhüdünüzün bitimine 2 gün kalmış çıksa çıksa 200tl çıkar diye tahmin ediyorum.

Söylemeniz gerekiyor derken başvuru esnasında mı yoksa cayma bedeli çıkarıldıktan sonra mı söylemek gerekiyor? Bir de henüz sözlü onay vermedim geçiş için. 2 gün sonra bu onayı vermek daha mantıklı bir hareket olur sanırım. Ücret ne kadar olursa olsun uğraşmak istemiyorum. Bu soruyu siteden destek kaydı oluşturup yetkililere de sordum ama alakasız otomatik bir cevap aldım maalesef.

Bu kısmın cevabını bilmiyorum. @EFG @alperenatici @ModeratriX bu konuda yardımcı olacaklardır.

Yani, destek kaydı üzerinden bir aboneliğinizin olduğunu ve bu aboneliğinizin taahhüdünün devam ettiğini bitimine çok az kaldığını bildirmeniz yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Cayma bedelini ise TT’yi arayarak öğrenebiliyorsunuz.

Anladım. Teşekkür ederim ilginiz için.

Ben teşekkür ederim.
TurkNet’in sitesinde yazan bir yazı:
İnternetimi kendim iptal ettirirsem ne olur?

Mevcut kullandığınız internet hizmetini kendiniz iptal ederseniz, port kaybetme riski ile karşılaşabilirsiniz. Yeni bir port açılması uzun sürebilir ve bu nedenle internet bağlantınız için bir süre bekleyebilirsiniz. Farklı operatörler arası internet transferi işlemi için geçiş talebinizi eski servis sağlayıcınıza biz göndeririz. Böylece port kaybetme riski ile karşılaşmaz, evde kurulum ücreti ödemezsiniz. İnternetinizi kapatmamanız ve TurkNet’e başvuru yapmanız halinde, 480 TL’ye kadar internet cayma bedeli bizden olur.

2 Beğeni

Eğer modemin bu taahhütle ile birlikte geldiyse modemi talep etme ihtimalleri olabilir. O kadar ay modemin ücretini ödemişsin 2 gün daha bırakırsan modem senin olur :slight_smile: Ama TT’nin verdiği modemlerden çok yüksek bir performans bekleme derim. Son ayın faturasını normal ödediğin faturadan biraz daha fazla çıkarırlar sana öyle çok fahiş bir fiyat çıkarmazlar merak etme. 2 gün bekle istersen sonra yeni modem almakla uğraşmazsın. Ayrıca kendin iptal ettirirsen sonra bağlatma ücreti falan ödüyorsun hiç oralara girişme derim sana.

Aslında modem bile almadım taahhüt başlangıcında. Halihazırda kullandığım bir modem vardı, aboneliği ilk başlattığım zamanlardan geri almadıkları bir modem. Ama mevzubahis Türk Telekom olunca insan her türlü çakallığı bekliyor taahhütnamede modem hizmeti verilmiş gibi göstermiş olabilirler bilemiyorum.

Modem senin o zaman. Tabi taahhüt başlangıcında bir önceki taahhüttün bitmiş olması lazım.
Bu arada şimdiden TurkNet ailesine hoşgeldin :rocket: :rocket:

Hoşbulduk, teşekkür ederim. :slightly_smiling_face:

@Mod bakar mısınız müsait zamanda? :hugs:

Merhaba, @ozymandias benim gördüğüm kadarıyla TT tarafından verilen modemler fiber hariç sizde kalıyor, arkadaşa verilen modem kendisinde kaldı, para filan istemediler sadece başka firmaya geçerken TT’nin iptalinden sonra belli bir miktar istediler ama modem parası değildi. :person_shrugging:

Teşekkür ederim öncelikle. Fakat asıl sorum modem meselesi değil, ilk mesajımda da yazdığım gibi taahhütümün bitmesine tam 2 gün kaldı ve bu süre dolmadan servis sağlayıcım değişirse ceza yeme ihtimalim. TurkNet yetkilileri geçiş işlemlerini hallederken buna dikkat ediyor mu bunu merak etmekteyim.

1 Beğeni

Müşteri numaranızı ve tahhüt bitiş tarihini alabilir miyim ? Yetkili arkadaşlar yardımcı olabilir mi bakayım.

Tabii ki. Türk Telekom ile olan taahhütüm 09.06.2022 tarihinde sonlanıyor. Müşteri numaram ise 2712677

Merhaba 1 gün kalsa bile o parayı alma hakları oluyor çok aceleniz yoksa eğer sözleşmeniz bittiği zaman TurkNet e başvurun bence. En azında garanti olur her şey.

1 Beğeni

Taahhütün son ayında sadece son ay faturası çıkar. Başka bir ücret çıkmaz. Taahhüt süresini geçirirseniz daha çok ücret çıkar. Bekleminize gerek yok. Bir an önce ses onayı verin.ses onayından sonra türktelekoma başvuruluyor.

1 Beğeni

Yorumunuz tecrübeyle sabit mi acaba? Bugün abonelik sözleşmesi hakkındaki mevzuata bir göz attım ve dediğiniz gibi bir bilgiyle karşılaşmadım. Ayrıca forumlarda son günlerde taahhütü bozan ve cezayla karşılaşan çok insan gördüm. Taahhüt bitiminden sonraki fatura hesaplanırken günlük kullanım baz alınıyor diye biliyordum bir de. İyice kafam karıştı şimdi.