Türk Telekom'a geçiş

Öncelikle merhabalar, yıllardır TurkNet kullanıcısıyım ve son zamanlarda çok zamlar gelmeye başlayınca istemeye istemeye de olsa Türk Telekom’a geçiş yaptım. Yalın 100mbps limitsiz tarifesi ve fiber güçlü premium seçenekleriyle başvurumu tamamladım. Sorularım şöyle ki:

1-Türk Telekom eskiden ping konusunda çok kötüydü, acaba şuan bir iyileşme var mı? (TurkNet 'te de TT’nin vdsl altyapısını kullanıyordum yani bir fark olıur mu?)

2-Fiber güçlü premium modemi ana modem olarak kullanıp bendeki keenetic extra dsl’i genişletici/access point olarak kullanabilir miyim?

3-Binada FTTB olduğu ve santrale mesafemin sadece 4 metre olduğunu söylediler. Bu aradaki 4 metreyi kendim fiber kablo ile değiştirebilir miyim?

4-Yıllardır Türk Telekom’u unutmuş ve yeni geçmiş birine tavsiyeleriniz neler?

şimdiden çok teşekkür ederim cevaplarınız için.

İstanbul’da oturuyorsan pek fark olmaz ancak diğer şehirlerdeysen 81 il ile arandaki ping çok daha düşük olacaktır. Yurtdışı için bilemiyorum ama kötü olmayacaktır tabii

1 Beğeni

Herşeyi TT karşılıyor siz hiç birşeye karışmanıza gerek kalmıyor. Zaten alt yapı TT olduğu için TT müşterisi olduğun için kabloyu kendin değiştirmeden onlar değiştiriyor. Fiberde ping daha düşük oluyor sunucuların durumuna bağlı olarak değişebilir.

FTTB

  1. FTTB ETHERNET
  2. FTTB DSL
    İkisinden biridir. Fiber kablo çekmiyorsun. Ethernet kabloyu çekiyorlardır.
1 Beğeni

Söylediklerin arasında ping konusuna değinmem gerekirse çok önceden Türk Telekom’dan TurkNet’e geçiş yapıp 4 yıl kadar kullanmıştım. En basitinden oynadığım oyundan örnek vermem gerekirse Türk Telekom kullanırken League of Legends’ta 16 ms alırken TurkNet’e geçiş yapınca bu değer 25 civarı olmuştu. Sonra TurkNet zamları üst üste gelince tekrar Türk Telekom’a geçiş yaptığımda pingim yine olması gerektiği gibi düşmüştü. Bu yıl tekrardan TurkNet’li oldum ve ping değerlerim yine arttı. Hız olarak gayet iyiler, fakat benim tecrübeme göre ping konusunda TurkNet sınıfta kalıyor.

1 Beğeni