Türk Telekom Yeni Binaya Altyapı Çekmiyor

Merhaba,
Resmi olarak ikamet ettiğim adresten farklı bir adrese taşındım. Taşınmış olduğum binada/dairede internet altyapısı bulunmadığından Türk Telekom ilçe müdürlüğüne müracaat ettim. 20.12.2021 tarihinde tekrar Türk Telekom ilçe müdürlüğüne giderek altyapı başvurumun hangi aşamada olduğunu sorduğumda bana Fiber Altyapı projesinin tamamlanmış olduğunu ve 1 - 3 ay içerisinde internet altyapısının geleceğini belirtip eğer TTNET abonesi olursam işlemin daha da hızlı olacağını belirttiler.
Eski ikamet ettiğim adreste şuan da TurkNet tarafından hizmet aldığımı ve yeni adresime altyapı geldiğinde TurkNet üzerinden hizmetimi devam ettireceğimi sadece adres değişikliği yapacağımı belirttim.
İnternet altyapısı için başvurumun üzerinden 1 ay geçti ve hiçbir şekilde altyapı çalışmalarının başlamadı.
Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim, okul ve iş ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. Türk Telekom’un altyapıyı çekmesi için TTNET abonesi olmam mı gerekiyor?

Keşke evet türk telekom abonesi olacağım deseydiniz ilk etapta kimlik bilgilerinizi alıyorlar lakin herhangi bir belge imzalamafığınız takdirde herhangi bir abonelik başlatamıyorlar.
Aynı olay bizimde başımıza geldi gerçi biz 3 senedir bekliyorduk lakin türk Telekom aradığında İlk etapta türk telekomda geçeceğimizi belirttik daha sonra alt yapı geldikten sonra işlemlerimize TurkNet ile devam ettik.
Biraz geçte olsa alt yapı gelecektir.

1 Beğeni

Ben yaklaşık 3 aydır uğraşıyorum. Süreci ve yaptığım işlemleri şöyle anlatayım;

Ekim ayında ilçe müdürlüğüne dilekçe verdim hiçbir gelişme olmadı, Sonrasında cimer, twitter, btk gibi yerlerden defalarca kez talep oluşturdum. linkedin üzerinden Ümit Önal’a yazdım yardımcı olacağını belirtti. Yine hiç birşey olmadı. Sonrasında Kasım ayının 21’inde abone olmak istediğimi belirttim herhangi bir paket seçtim. Abonelik başvurusu yaptım. Abonelik başvurusunda şunu üstüne vurgulayarak sordum herhangi bir fiyat artışında veya altyapı aktif olduğunda ağlantı sağlanmadan talebi iptal edebiliyor muyuz ? sorusunu vurguladım. Evet dediler. 15-20 gün sonra Türk Telekom ekipleri fiber kablo çekimi yaptı ve geçtiğimiz hafta sonlandırma kutusu konuldu fakat halen aktif edilmedi.

Aynı anda yaklaşık 4 senedir TurkNet kullanıcı olduğum için altyapı sorguladığımda karşı binanın gigafiber ama benim binamın olduğu sırada normal fiber olduğunu gördüm. Burdaki moderatör arkadaşlar ve Donanım haber üzerinden iletişime geçtiğim Turknetdestek hesabının yardımları ile geçtiğimiz pazartesi binaya gigafiber için kablo çekimi sağlandı. Onda da kutu konulmadı.

2 firmaya hergün talep ve soruları iletip bildiğiniz darlıyorum. Turknetteki arkadaşlar hakkını helal etsin :slight_smile:

Türk telekom aktif etse bile gigafiber bekliyorum bende öylece sanada Allah kolaylık versin

10 yıldır bekliyorum, Süperonline daha çabuk geldi, 2 günde altyapı çekti gitti. Türk telekoma zıkkım olsun birileri kötü etkilenmeyecek olsa apartmandaki 20 yıllık ankastreyi söküp atacağım artık.

Dipnot: Konuştum ama neyse :laughing:

TT müşterisi olmana gerek yok. Fakat TurkNet’i hiç karıştırmasanız, karıştırdınız evet TurkNet ile devam edeceğim demeseniz daha iyi idi. Bu bizim için çok güzel bir duygu. Bangır Bangır TurkNet sesleri…

Milli ortak altyapı ama tekelleşme çabaları halen TT 'de malasef devam etmekte. Siz tekrar biraz ara verdik den sonra TT müdürlüğe gidin. Durumun ne olduğunu sorun. Yine aynı şekilde konu olursa, ‘‘TT geçicem tabi’’ diyin. Birde Twitter üzerin den Ümit ÖNAL’a bu konu için twitt atın. TTDestek sizi etiketleyerek DM 'den iletişim bilgilerinizi isteyip iletişime geçecektir. EK olarak oradan da bir şansınızı deneyin.

Kesinlikle sizlere katılıyorum. Bu utanç TurkTelekom’un. 51 milyon müşterimizi saydık sevdik diye reklam yapıyorlar :slight_smile:

1 Beğeni

Cimerden şikayet et ben cimerden yaptığım şikayetlerde %90 çözüm aldım

TurkNet derseniz yapmazlar hocam. Keşke telekom abonesi olucam deseydiniz. En kötü bağlantı geldiği gibi iptal ederdiniz de.

Devlet memuru mülakatında CHP liyim demek gibi bir şey bu. Ümidi kesin bence :sweat_smile:

1 Beğeni