Türk Telekom’un eskiyen kabloları yüzünden internetim kopuyor!

Merhabalar,
Trabzon lokasyonunda Türk Telekom altyapısı üzerinden TurkNet abonesiyim. 50 Mbps’e kadar sınırsız paket kullanmaktayım. Son aylarda sürekli bağlantı kopmaları yaşamaktayım. Yaşadığım bu soruna istinaden TurkNet TurkNet Online İşlem Merkezi üzerinden arıza kaydı oluşturdum. Bu kayıttan sonra Türk Telekom ekipleri saha kutusunun olduğu direk ile santral arasında cihazlar ile değer ölçümü yaptılar. Santral’dan çıkan verinin direkteki saha kutusuna gelene kadar ciddi kayıplara ulaştığını belirttiler. Görevliler 90’lı yıllarda döşenen kablolar olduğu için bazı yerlerde eklerin var olduğunu ve ekiplerin gelerek bu değişimi yapması gerektiğini belirttiler. Aktarılan bu ayrıntıya istinaden bende TurkNet TurkNet Online İşlem Merkezi temsilciye detaylı bilgilendirme yaptım. Ve bu bilgilendirmeye istinaden TurkNet, Türk telekom ekiplerinden bu kabloyu değiştirme talebinde bulundular. Ancak “30 Temmuz 2022 tarihine kadar bu kabloların değiştirilmesi öngörülmektedir” ifadesini kullandılar!
Ben 30 Temmuz 2022 tarihine kadar sürekli bu internet kopmalarını yaşamak zorundamıyım? Böyle saçmalık olabilir mi!? Ben internet üzerinden iş yapan birisi olarak mağdur oluyorum. Ben hayatımda bu kadar sorumsuzluk görmedim. Kabloları 40 yıllık olan bir altyapı üzerinden hizmet almaya çalışıyorum. Lütfen insanları mağdur etmekten bir an önce vazgeçin. Ben TurkNet’in bu sorunu en kısa sürede çözebileceğine inanmak istiyorum. Her 5 dakikada bir hat düşmesi yaşıyorum.
Şimdiden öneri ve yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

1 Beğeni

Hat Değerlerimi sizinle paylaşıyorum…

1 Beğeni

Merhaba, Türkiye genelinde bakır kabloların çoğu TT’ye bağlı. Alt yapınızda bir sorun olduğu zaman TT ekiplerinin bu sorunu düzeltmesi gerekiyor çünkü farklı sağlayıcıların bu kabloları ellemeye hakkı yok.

Bakır kablola üzerinden internet hizmeti sunan sağlayıcılar yani ADSL ve VDSL alt yapısı bulunan bölgelerin genelinde sağlayıcılar TT den alt yapı ve port kiralayıp bizlere hizmet sunuyorlar.

Elbette hiçbir sağlayıcı müşterilerini mağduriyete uğratmak istemez fakat sadece ellerinden bu durumu TT’ye bildirebiliyorlar diye biliyorum.

Eğer internet alt yapınız eskiyse mahalle muhtarı ile birlikte imza toplayıp TT il müdürlüğüne dilekçe vermeniz alt yapının iyileştirilmesine hatta geliştirilmesini sağlayabilir ayrıca süreci hızlandırabilir.

3 Beğeni

Merhaba cevabınız için teşekkürler. TurkNet ile Türk Telekom arasında yapılan bir hizmet sözleşmesi gereğince bizlere bu internet satılıyor değil mi? Peki bu sözleşmenin içerisinde kablolardan dolayı oluşacak sorunlara müdahalenin detayları ve süreleri belirtilmemiş mi? Temmuz 30’a kadar sürekli kopan internet bağlantısıyla ben ne yapabilirim? Eğer kabloda sorun varsa buna anında müdahale edilmemesinin makul bir gerekçesini bana söyleyebilir misiniz?

Bunu da ben söyleyeyim ne yazık ki bu kabloları toprak altına gömdükleri için belediyeden izin almadan önce orayı proje içerisine sokmaları var ardından belediyeden izin almaları gerek ondan sonra ancak müdahale edebilir durumda oluyorlar ki tek 1 yerle uğraşmadıkları için bu sıkıntıları sanki alışverişte kuyrukta beklemek gibi sıraya koyuyor. Sırası gelen yere gidip müdahale ediyor. Bu da senin durumda temmuz oluyor ki bu süre belediye işlerini falan vs halletmek için fazla süre en kötü haziran olurdu diye düşünüyorum ama samimiyetsiz insanlardan başka 1 şey değiller!

Gerekçesi açık Zaten planlanmış, bütçesi çıkarılmış ve iş listesine alınmış. Büyük ihtimalle aynı bölgede bakırdan fibere dönüşüm yapılacaktır. TurkNet in bu aşamada altyapı sağlayıcısı TT den hizmetin kesintisiz olarak devam ettirilmesi talebi dışında ekstra bir talebi olmaz diye biliyorum. Bu aşamada eğer zayıflamaya bağlı bir kopma söz konusu ise bir alt pakete geçiş yaparak bir süre deneyebilirsiniz. Bunun dışında bakır altyapı üzerinden hizmet almaya devam etmek isteseniz o öngörülen süreyi beklemek durumundasınız. Bu süre içerisinde isterseniz Mobil internet hizmeti ile bağlantı kurup işlerinizi yapabilir sabit internet hattınızı da dondurabilirsiniz.

Modum Trabzon biraz sıkıntı Türk Telekom’un hizmeti yani burada birçok internet servis sağlayıcıları aynı ben Superonline altyapı istedim takan olmadı yapmasına mı takıyonuz daha neler var @ModeratriX

Umarım TT yeni yatırımları yeni yönetim ile hızlandırır. :man_shrugging:

1 Beğeni

Amin duan tutar inşallah

1 Beğeni

Aman azalmasinda bu hizla devam etsin

1 Beğeni