Türk Telekom İnternet Sorunu

Merhabalar,

TurkNet internet sitesinden başvuru yaptım daha öncesinde fiber optik kablo TurkNet tarafından eve çekilmiş eski ev sahibide kabloyu bırakmış sorunsuz bir şekilde. Dün Türk Telekom’dan geldiler yok bu kablo olmaz kendi kablomu çekeceğim dedi. Tamam dedim, bu sefer kabloyu adamlar duvarı delmeden bırakmış bende öyle bırakın dedim yok kapının arasına sıkışır kopar, duvarı delmeden yapmam ben duvarı delmiyorsanız gidiyorum dedi ve gitti. Ben duvarın delinmesini istemiyorum, kapının altında bolca mesafe var zaten yere bantla yapıştıracağım hatta kablo halı altında kalacak kopma durumu olmayacak ama zaten Türk Telekom gelip TurkNet kablosunu görünce tribe girdi cinsliğine yaptığını sanıyorum.

Bu konuda ne yapabilirim? Evimde 100 mbps fiber varmış 1000 mbps olan evimde de aşağıdaki aynı kutudan var 100 mbps ile 1000 mbps kutusu aynı mı? TurkNet’in aşağıda kendi kutusu olunca Türk Telekomla muhatap olmuyorlardı ama bu sefer neden böyle oldu anlamadım.

Merhaba, Fiber kablonun ucuna aparat bağladılar mı ? Duvarı delmek yerine geldiği yere kadar ucuna aparat bağlayıp sana bırakması daha iyi olurdu kendin çekerdin ama sorumluluk sana ait olur. Duvar prizi gibi birşey alıp geldiği yere kadar bağlardın içerisi için sana kablo bıraka bilirdi yine kendin istediğin yere çekerdin.

İlk plan kur nasıl içeri alabilirim veya geldiği yere bi aparat alırım gibi destek kaydı oluşturursun gelip bağlarlar.

Türk teleom fiber alt yapısın TurkNet 100 mb veriliyor.
TurkNet kendi alt yapısında 1000 mb veriyor.
Çok fark olduğunu söyleyenler oluyor.