Türk Telekom Hipernet dönüşümü

Arkadaşlar bildiğim kadarıyla Hipernetin amacı mahalleye kadar kabloların fiber ile getirilmesi. Eskiden fiber diye pazarlarken sonra BTK binaya ya da eve kadar fiber olmaz ise fiber diye pazarlamayı yasaklamış diye biliyorum. Şimdi asıl sorum benim internetim Hipernet olarak geçiyor lakin fiber kablolar benim binanın aşağısındaki Türk Telekom Fiber yazan T21 ankastreye kadar geliyor. Ordan da eve VDSL2 olarak CAT6 kablo daha iyi iletim sağlıyor diye CAT6 ile yukarıya çekiyorum. Madem binaya kadar fiber turuncu kablolarla geliyor neden eve kadar fiber değil de hala VDSL2 Hipernet olarak kullanılıyor? İnternetimden memnunum ama Türk Telekomun bunları dönüştürme planı var mı? Bir de bu kurulumda eve kadar fiber ile VDSL2 Hipernet arasında oluşacak fark ne olur?

Ek bilgi: 3 apartmanlı bir sitede oturuyorum ve her binanın altında, depo katında da T21 ankastre mevcut.

Merhaba, Telekom’un uguladığı altyapı projesinden kaynaklı evet, kim istemez hazır binaya FİBER gelmişken dairenize gelmemesini? Bu planları Telekom’a sorup bilgi almak daha iyi olur.
FİBER, VDSL’e göre daha kararlı daha stabil bir bağlantı sunacaktır. Hizmetiniz haylen VDSL tam fiber değil sonuçta.
FTTB/Eth Bu sistemde fiber kablolar binanıza kadar gelir binanizdaki kabine girer. Kabinden dairelere CAT6 Ethermet kablosu çekilir bu sistemde sinyal E-WAN olarak verilir. Turkcell de bu sistemi kullanır. T17 ve üstü T serisi kabinler ve Alcatel MDU ya da normal MDU/KTA cihazları ile verilir. 1Gbps(1000Mbps) hız alınabilir. Aboneye router verilir. (ALINTIDIR)