Türk Telekom GPON (FTTH) Fiber altyapısı geldi evime...a

Merhaba. Türk Telekom GPON (FTTH) kullanıyorum. 10 Ocak 2022 tarihinde fiber dönüşüm sağlandı. 112 Mbps Download, 8.2 Mbps Upload alıyorum. Ancak şunu merak ediyorum, TTNET fiber dönüşmüş evlere, TurkNet GigaFiber gelme şansı olasılığı daha mı fazladır? Ben bir kere başvuruda bulundum, Didim 1380. Sokak Efeler mahallesi bölgesine TurkNet gigafiber ne zaman gelebilir?

Bu arada mevcut fiberimden bazı hız testleri yapmıştım. Bu arada fiber sonlandırma ekibi Nokia ONT cihazına yanlış fiber konnektör ucu bağladı. APC olması gerekirken UPC takmış. Normalde APC bir ONT’ye UPC bağlanmamalı. Stabilizasyon sorunları ve pingleri biraz yükseltebiliyormuş. Tez zamanda bu sorunu çözmeyi düşündük. Bununla beraber ASUS DSL-AC51 modemi kutusuna geri koyduk çünkü router değişti. TTNET fiber için 1 Gbps destekli ZTE H298A modem sağladı bizlere.

Ayrıca Türk Telekom’un yaptığı hız sınırlamaları, Nokia OLT’lerde Bufferbloat sorununa yol açıyor. Yani Upload pingim 800-900 olabiliyor. Bu bildiğiniz genel ping değildir. Upload pingi daha farklı bir konudur. Açıkçası sınırlama olmadan, olduğu gibi verilse sorun kalmayacak.

Bufferbload QoS ayarıyla çözülüyor genelde ZTE’de QoS ayarları sorunlu yapılmıyor diyorlardı kullanmadığım için bilmiyorum denemen lazım. Diğer modemde wan girişi var herhalde tek başına takıp o modemden QoS ayarı yapabilirsin, mevcut hızını özellikle uploadı bir miktar azaltıp dene istersen. QoS’daki önemli konu modemdeki bütün ipleri eklemek gerekliymiş yeni cihaz bağlanınca sorun olmaması için böyle biliyorum.

1 Beğeni

Merhabalar, adreste farklı bir fiber altyapı olması GigaFiber gelmesine engel değil. Olasılık tüm şartlarda aynıdır. GigaFiber Altyapı Sorgulama - Fiber Altyapı - TurkNet bağlantısı üzerinden talep ilettiyseniz ek bir işlem yapmanıza gerek yok. Hedefimiz mümkün olan en fazla haneyi GigaFiber hizmetiyle buluşturmak. Bu hedef için yatırımlarımıza ve çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz :rocket:

1 Beğeni

Merhabalar, üzerinden çok zaman geçmiş fakat altyapınızın aldığı maksimum hız bu mudur? Ftth internet kullanmaya başlayacağım yakın bir zamanda o yüzden merak ettim.

TurkNet’ 100/15 paketten fazlasını vermiyor. Veren farklı firmalar bulunuyor ama hiç birinin kalitesi bence TurkNet değil.