Turk Telekom FTTH ile Turknet kullanabilir miyim?

Merhaba,

Pazartesi apartmanımıza Turk Telekom FTTH gelecek. Her daireye GPON kablo cekilecek. Ben su anda Asus DSL-AC68U modem kullaniyorum.

Bu fiber geldiginde GPON kablo ile nasıl internet kullanabilirim? Turk Telekom sanırım kendi abonelerine bir GPON modemi veriyormuş kendi modemimize bağlamak icin. Kucucuk bir cihaz.

Fakat ben TurkNet kullaniyorum, bu durumda ne yapmam lazım? Bu FTTH ile TurkNet kullanabilir miyim yoksa illa Turk Telekom’dan abonelik almak zorunda miyim?

kardeş öncelikle türkneti iptal edip tekrardan fiber için başvuru yapman gerekecek. daha sonra bu modeme kurulum yapabilirsin. gpondan çıkan ethernet kablosunu modeme gireceksin.

GPON cihazı yok ki bende. Kendim mi almam gerekiyor TurkNet’le kullanmak icin?

modemi ve gpon cihazını tt verecek

Turk Telekom abonesi degilim ama yine de cihaz verecekler mi?

evet tt fiberde kendi vermek zorunda gpon u

Anladim, teşekkür ederim. O zaman GPON cihazi geldiginde TurkNet’i iptal edip tekrardan basvuracagim. GPON cihazdan modemime WAN baglantisi yapacağım. Sonra TurkNet’in verdigi yeni modem kullanıcı adi/sifre bilgilerini Asus DSL-AC68U modemime girip interneti aktif edeceğim. Doğru mu anladim?

aynen öyle sen zaten bu işi çözmüşsün. tt dairene fiberi çeksin. turknette gözüktüğü zaman fiber altyapı o zaman iptal edip yeni başvuru yaparsın.

1 Beğeni

SAYE aktif edildikten sonra açık hale geldi. Türk Telekom altyapısından FTTH kullanan dostum kendi modemini verdi ve teknik ekibi internet bağlantısını yaptı.

saye nedir hocam altyapı türü mü detaylı anlatır mısın

YAPA’nin FTTH icin olani. Buna ulkemizde sadece TurkNet yatirim yapiyor.

hee gigafiber yani 1 gbps ve sadece istanbul ve izmirde

hyr 100 mbps üstü hızları sadeece gigafiberde alırsınız turk telekom fiberde şu an alabileceğiniz max hız 100/8 dir

Peki FTTH’yi SAYE ve VAE olarak kullanmak arasinda ne fark var o zaman?

Biz kullanicilar icin bi faydasi yok gibi cunku iki sistemde de ayni hizlari aliyoruz.

Saye sistemi henüz aktif olmadı diye biliyorum.
Zaten aktif olsa TurkNet’in Türk Telekom fiberinde YAPA’da yaptığı istediği hız paketlerini verebilmesi gerekirdi.
TurkNet’in Turk Telekom fiberini kullanmak için bir anlaşması var sadece.
TurkNet’de verebileceği en üst hız profili olan 100/8 tanımlıyor abonelerine.

Ek olarak ben de yaklaşık 6 aydır türk telekom FTTH üzerinden TurkNet abonesiyim.
Fiber dönüştürücü (ONT) ve Router, TT ekibi tarafınızdan evinize kurulumu yapılır, abonelik süresince hizmetinize sunulur. Ekstra bir ücreti yok (Turknette)
Mevcut kullandığınız ASUS DSL-AC68U cihazda mac kopyalama özelliği muhtemelen vardır, burada size verilen routerin mac bilgisini tanımlayarak, kendi routerinizi kullanabilirsiniz.

Merhaba, TurkNet’in SAYE’ye yatırım yaptığını duymadım. Bu, doğru mu? Biz kullanıcılar için şöyle faydası var YAPA’dan: YAPA Santralden sunulan SAYE ise FFTC’den yani saha dolabından sonra ki Bakır hizmetlerin kullanıcağı bir profil tanımıdır. SAYE şuan da BTK aşamasında.

sayede her oparatör kendi hız limitini kendisi belirliyor ama vae de yani şuan hız limitlerini turk telekom belirliyor şuan olduğu gibi 100 mbps üstü dow ve 8 üstü up hızını tt fiberde bile veremiyor.

saye ile ilgili bir bilgi bulamadım tarih vs verildi mi acaba?

İlk 2013 te konuşulmaya tasarlanmaya başladı ve 8 yılın sonun da haylen bitmiş değil. Normal de 2020 nin Temmuz ayın da geçirilecekti fakat sürekli ertelendi.

1 Beğeni