Türk telekom fiber modem

Merhaba,

Bugün apartmanımıza TT fiber kablo çekim işlemi yapıldı. Turknetten hala bir ses yok. Bu konuda birşey danışmak isterim.
TT altyapısı ile fiber internet başvurusu yapacağım ancak burada modem kullanım zorunluluğu var. Kendi modemimi alarak fiber altyapı üzerinden kullanım gerçekleştiremiyor muyum?
BU konuda TT altyapısında fiber kullanıp kendi modemini kullanan kullanıcılar varsa tecrübelerini paylaşabilirler mi?

Merhaba, TT alt yapısında TurkNet kullanıcıları istediği cihazı bağlayabilir.

TurkNet Online İşlem Merkezi üzerinden, modem bilgileri mevcuttur.
Vlad ıd genelde 35 oluyor, 35 olmazsa internete bağlanan cihazdan öğrene bilirsin.

Cevap için teşekkürler. Benim sormak istediğim şu aslında TT’nin verdiği fiber bağlantıda kendi modem ve gpon cihazını kullanmayı zorunlu kılıyor. Bu modemi almadan kullanım imkanı yok mudur onu öğrenmek istiyorum

Ne yazık ki her firma fiber alt yapılarında cihaz veriyor. Tek TurkNet veya türk telekom için geçerli değil bütün firmalar için geçerlidir. Kullanıp kullanmamak sizlere kalmış iptal edilince geri istiyorlar.

İstediğin modemi takabiliyorsun diye hatırlıyorum.

Cevaplar için teşekkürler. Bir sorum daha olacak Türk telekom fiber altyapı geldiğinde mevcut VDSL bağlantımı direkt fiber olarak güncelleyebilir miyiz? TurkNet tarafında fiber altyapıda yerleşik operatör taraflı süreç nasıl işliyor. Yani VDSL kullanıyorken, TurkNet yerleşik operatör üzerinden fiber hizmet aldığımda nasıl bir değişikliğe gidiyoruz. Bu konuda bilgi verir misiniz?

Merhaba, Türk telekom dsl alt yapısından, Türk telekom fiber alt yapısına geçerken, destek kaydı açarak geçiş işlemini yaptıra bilirsiniz. Fiber alt yapıya geçerken bildiğim kadarıyla kurulum ücreti alınıyor. Sizin birşey yapmanıza gerek kalmıyor. Alt yapı türk telekomun olduğu için tt ekipleri tarafından kurulum gerçekleşiyor.

Alt yapı sorgulamasında fiber olarak geçiyorsa geçiş işlemini başlatırlar.

1 Beğeni

Cevap için teşekkürler. Peki fiber geçişi sonrasında modemim fiber değil ise modem ve gpon TurkNet tarafından veriliyor mu yerleşik operatör üzerinden fiber bağlantı hizmeti alınmaya başlandığında bu konuda da bilgi alabilir miyim?

telekomun elemanı gelip telekomun ont ve router cihazlarını takıp gidecek, o cihazlar zaten tak çalıştır kullan mantığında. istersen kendi router’ını takıp kullanabilirsin.