Türk Telekom fiber kutusundan daireye GPON altyapısı için fiber kablo çekmek

Benim binada türk telekom fiber kutu var fakat 8. Kat daireye bakır kablo geliyor türk telekom un sisteminde baktığımda binada var gözüküyor TurkNet binanın girişinden daireye gpon altyapı çekiyormusunuz fiber kablo sonra türk telekom kutusuna bağlayıp TurkNet den hizmet alabilirmiyim yoksa illaki türk telekom dan mı almam gerek?

Telekoma göre her yerde fiber var. Siz bir de Göknet üzerinden bir altyapı sorgulaması yapın isterseniz. Yüksek ihtimalle binanızda fttb altyapı var. Bu durumda binaya kadar fiber modeme bakır kablo üzerinden hizmet alırsınız.

TurkNet ortak altyapıda bunu yapmıyor.

Bunu biliyorum maksadım kutudan daireye kadar olan kısım yada TurkNet abonesi olmak istiyorum fakat TurkNet telekom üzerinden fiber veremiyor illaki türk telekoma abone olacaksın tahüt vereceksin sistemin altyapısını türk telekom yapacak ondan sonra.

Dairenize fiber gelmiyor bu durumda VDSL üzerinden TurkNet e abone olabilirsiniz. Telekom sorgusunun ekran görüntüsünü veya Göknet altyapı sorgusunun ekran görüntüsünü paylaşır mısınız mümkünse?

Bahsettiğiniz kutu bunlardan değilse fiber değildir daha doğrusu daireye kadar verilen fiberden değildir.

image image image

TurkNet altyapısında fiber gözüküyorsa başvuru yaptığında ekip gelip o kabloyu çekiyor ama TurkNet olduğu için Türk Telekom bu süreci uzatabilir. Benim başıma geldi bu taşınırken. Taşındığım yerde fiber OBK kabloyu sadede internet kullanan dairelere çekmişler benim taşındığım evde yoktu. Türk Telekomda tanıdık olduğu için hızlı bir şekilde hallettik.

  1. siyah kutu var.


Göknet alyapıda bu gözüküyor

Gpon yok sizin de göreceğiniz üzere :man_shrugging:

Türk telekom dan sorgulattığımda fiber var fakat daireye kablo çekilmemiş

Gpon nasıl alınacak

Onu Telekom müdürlüğü yapacak. Altyapınız binaya kadar fiber şeklinde.

1 Beğeni

Telekom a ne diye başvuracağım sadece daireye kablo çekilip fiber aktif edilmesi için.

Telekom müdürlüğüne gidip modeme kadar altyapı talebi için dilekçe verebilirsiniz. Şu an kullandığınız altyapıya göre saha dolabı sizin binanın altında. Daireye kadar fiber çekilir mi bilemiyorum en doğru cevabı Telekom müdürlüğü verecektir.

Teşekkür ederim :upside_down_face::slightly_smiling_face:

Rica ederim :hugs: