Türk Telekom Fiber Altyapı dönüşümü

Türk telekom binama kadar fiber binadan daireye bakır kablo olduğunu, bu kablonun 4 metre olduğunu ve fiber dönüşüm yapabileceğini söyledi. Yani sadece kendi daireme 4 metre fiber kablo dönüşümü gerçekten yaptırabilir miyim? Eğer yaptırırsam TurkNet’ten devam edebilir miyim? Son sorum olarak da altyapımın desteklediği hız artacakmış şuan 100 görünüyor Türk Telekom 1000 verebileceğini söyledi, TurkNet’ten devam etmem halinde TurkNet’ten aldığım hız da artar mı?

Türk Telekom fiber altyapısında TurkNet kullanabilirsin. Hızın en fazla 100Mbps olur çünkü TurkNet kendi altyapısı harici bu hızı verebiliyor en fazla. Türk Telekom kendi altyapısı olduğunu için 1000Mbps hız verebilir ama fiyatı pahalı olur. Şu an kullandığın binaya kadar fiber ve evine CAT (Ethernet) kablo geliyorsa bu teknolojinin hız olarak eve kadar fiberden farkı yok. Tek fark ONT cihazı evlere göre ayrı ayrı olacağına ortak oluyor. Resimdeki gibi. Ev kiraysa fiber kabloyla uğraşmaya gerek yok.

2 Beğeni

Aynı soruyu ben sordum TurkNet e TT nin fiber altyapısından TurkNet 1000 veremiyor. 100 verir ancak dediler.

Selamlar @Xqwertyx, yerel sağlayıcı altyapısı üzerinden 100 mbps’e kadar hız sunuyoruz. Fiber altyapı üzerinden TurkNet kullanmaya devam edebilirsiniz.