Türk Telekom evimize fiber optik kablo çekti

TT evimize fiber optik kablonun ucunu 10 m kablo ile çekip bıraktı. Bundan sonra TurkNet’e talep oluşturup bizim adımıza TT yetkililerini yönlendirmesi gerektiğini söyledi. Bırakılan 10m kablonun ucunu modemin bulunduğu yere kanal ile çekip yetkilileri mi beklemeliyim yoksa kendiler yapar mı? TT fiber altyapisiyla TurkNet fiber paketine gecebilir miyim? Bir de fiyat farkı ne kadar olur. Bir de şehit/gazi/engelli indiriminden yararlanmaya devam edebilir miyim?
IMG-20230102-WA0001

2 Beğeni

169 TL 100mbps verebiliyorlar şuanda. Altyapı TurkNet olursa 1000mbps verebiliyorlar.

Merhaba,
VDSL ve TT alt yapısında fiber hizmeti aynı fiyattan verilmektedir. Fiber alt yapısı hat zayıflaması ve crc gibi değerler yoktur kayıpsız direk olarak 100 mb verilmektedir. TT Fiberde Kurulum ücreti alınmaktadır. Alt yapı farketmeksiniz engelli tarifesinde yararlana bilirsiniz.

2 Beğeni

Ben “TT fiber altyapısında TurkNet fiber paketine geçebilir miyim?” derken TurkNet’in 1000mb paketini kast etmiştim. Sanırsam olmuyormuş. Sadece TurkNet altyapılı yerde oluyormuş.

1 Beğeni

Evet sadece 100mbps oluyor ortak altyapıda.

1 Beğeni

Hocam geçen hafta aynı süreci deneyimledim. TurkNet 'e destek kaydı açıp binama fiber geldi dönüşüm talep ediyorum diye belirtin onlar türk Telekom ekiplerini yönlendiriyor.Hemen ertesi sabah ekipler geldi 10m bırakılan kabloyu çok temiz bir işçilik ile kablo kanalı da kullanarak çektiler ve sık sık yaşanan uç arızası gibi problemler yaşanmasın diye görseldeki kutuya Kabloyu bağlayıp kutudan ont cihazına patch kablo ile bağladılar.Umarım soru işaretlerinize yanıt olmuştur
20230102_200604

3 Beğeni

Merhaba, fiber optik sonlandırma kutusu olarak biliniyor. Uzun kabloyu kırılmayacak bir yere sonlandırma yapıyorlar. Fiber sonlandırmadan kısa fiber kabloyu gpona bağlıyorlar. Gponu yerinden oynattın diyelim internet gitti istersen kendinde uçları hazır şekilde fiber kablosu alıp takabilirsiniz yada ekip gelip o kısa kabloyu onara biliyor. Maliyet açısından daha iyidir.

2 Beğeni

Evet kutuya giren ana kabloyu oynatma kırma ihtimalin kalmadığı için yaşanacak problemlerin önüne geçecek mantıklı bir çözüm gibi geldi bana da. Sarı patch kabloda sorun yaşandığı anda aynından temin edip değiştirmek bütün hattı yenilemekten çok daha kolay olacaktır.

2 Beğeni

Fiber optik kablolar cat5/6 kablolara göre çok daha mı narin? Kırılması kolay mı oluyor? Şuan aklımda çok soru var ama TT ekibi gelip gerekli işlemleri yaptıktan sonra sorsam çok daha sağlıklı olur. Başlığın altına cevap yazan herkese şimdiden teşekkür ederim.

2 Beğeni

Fiber optik kablonun en içindek cam saç teli kadar incedir. Kablonun içindeki camdan sinyal gönderiliyor. Fiber Kablo ikiye katlanmayacak ve kırılma noktasına getirilmeyecek kadar hassastır.

Fiber kablonun içindeki cam :
Screenshot_20230103-095336_Chrome

3 Beğeni

Sorun olsun dert çıksın istemiyorsanız FRP Drop kablo çektirin. Ama çektirebilir misiniz bilemem. Ben bu işin içinde olduğumdan elimde vardı çektim onlar uçları bağladı sadece. Uçlarda farklı çünkü sormanız lazım uç ve kesmek için uygun aparatları var mı. Mukavemeti yüksek bir fiber kablodur.

Kutu konulduğunda kutudaki uç ile gelen fiber ek yapılıyor ve bu ek genellikle füzyon cihazı ile yapıldığından sorun olmuyor. O kutu konulmasa gelen fiberin ucuna sadece APC Fast konnektör takacaklar ve elle yapılan bir işlem olduğundan maliyeti düşük ama sorun çıkma ihtimali fazla.

3 Beğeni