Hayırlı günler. Normalde ev interneti kullanıcısı değilsim ama yaşadığım siteye fiber geldi ve bunu kullanmak istedim . TurkNet 'e geçiş yaptım fakat ilk hafta türk telekom yetkilileri geldi elektrikçi çağırıp site içine kablo çektirmeniz gerekiyor dedi. Türk telekomu kullansaydım kendileri bu işi ücretsiz yapacaktı fakat TurkNet bu konuda beni müzdarip ediyor. 1 ay sonra tekrardan geldiler yine aynı şekilde konuşup gittiler. Elektrikçiyle konuştum 1250-1500 tl bandında bu işi yapabileceğini söylemişti. Bu iş için neden ücret ödeyim ki ? 1 aydır ben TurkNet 'e internetimi bağlatamadım kablomu cektiremedim. ne yapmam gerekiyor ?
Merhaba @Okan.akman , müşteri numaranızı forum profilinize ekleyebilir misiniz?
ekledim
Süreciniz hakkında ekibimize bildirimde bulundum, detaylı bilgi için sizinle iletişime geçilecek. Sizi bilgilendireceğiz.
Fiber kablonun metresi ucuz aslında.Elektrikçi işçiliği biraz fazla istemiş gibi.Aslında iş basit.Modemin duracağı yerden isterseniz pay da bırakarak kutuya kadar fiber kablo çekmek ve kablonun güvenliği için kablo kanallarıyla montajını yapmak.Sonra da sağlayıcıdan kutuya kadar çekilen kablonun sonlandırılmasını istemek.Bu durum iç tesisata giriyor ama altyapı geldiğinde TT bazen her daireye kadar kendi çekiyor kabloyu,bazen de gerisi sizde elektrikçi bulup çektirin diyor sonra bizi arayın sonlandırmayı yapalım diyor.
Belki TurkNetin kendi ekibi bu işi yapıyodur sıva altı işlem değil çünkü.400 liraydı zam gelmeden önce şuan ne kadar bakmak lazım.Kablo fiyatı dahil değil.Belki de ücretsiz yaparlar yeni müşteri ayağına,ama yapacak olsalar 1 ay bekletmezlerdi diye düşünüyorum.