Türk Telekom ekipleri "vadedilen hızı alamazsınız" dedi

Merhaba, bugün evime Türk Telekom ekibi geldi. Comnet’ten 500Mbps / 20Mbps paket alacağımı söyledim, onlar da bu hızları alamayabilirsiniz her ne kadar altyapı fiber olsa da kapasite olur dedi. Alma şansınız var almama şansınız var bölgedeki yoğunluğa göre değişir dedi. İsterseniz bu paketi Türk Telekom’dan alın yine de alamayabilirsiniz dedi. Comnet arıza kaydı açar hızlar düşük diye yine biz geliriz düzelmez dedi. Böyle saçma bir olayı var dedi.

image

(Bu görsel adresimde fiber olduğunun kanıtı bazı arkadaşlar VDSL sanmasın diye görsel ekledim.)

1 Beğeni

Giga buluşmalarında da herkes TurkNet neden Telekom altyapısı ile 1000Mbps paket vermiyor diye soruluyordu. Hatta en çok sorulan soruydu.
TurkNet yöneticisi “Telekom altyapısında bırakın 1000Mbps paketi çoğu yerde 200 hatta 100 bile verilemiyor. 1000 Vaat verip 100 bile veremeyen firma olmak istemiyoruz.” demişti. Sizin konuyu okuyunca o geldi aklıma.

Ortak bir grupta aktif üyeyim bayağı kullanıcımız 500/1000 paketini sorunsuz kullanıyor. Fakat TurkNet in gigafiberinde bile kapasite sorunları yaşanabiliyor. Denemeden bilemezsiniz

Bu da benim 500 lük paket.

1 Beğeni

Yerine göre değişebilir. Ama TurkNet en azından kapasite sorunu olan yerde kendisi yükseltme yapabilir. Tt altyapısında 1000 veriyorum diyip veremez ise yükseltme şansı olmaz. Kendi altyapısında duruma göre çok hız düşen yerleri kendi müdahale edip kapasite arttırımı yapabiliyor.
Bu yüzden TT altyapısı ile 1000 lik paket çıkarmak istemiyoruz diyorlar. Açıklama bu şekilde en azından.

1 Beğeni

Bana şey dedi yetkili Türk Telekomun böyle saçma bir olayı var işte, ilerde kutuları geliştirirler yani sizin tabiriniz ile yükseltme yapabilirler yani bende şaşırdım vdsl değil bu fiber yani boru değil.

Kablo kapasiteyi taşır ama santrallerin kapasitesi sınırlıdır. Belli bir kapasiteye ulaşıldığında hız paylaşılmaya başlanır ve o noktada santralde kapasite arttırımı yapılması gerekir.
Sizin ki de öyle bir olay.

Valla hocam şu an 100mbps kullanıyorum ara ara 135 140 oluyor bence benimkinde bir sınır yok diye düşünüyorum upload ara ara 13 14 oluyor 8 olması gerekirken.

Altyapınız fiber degil VDSL. TİP-7 kabinine kadar fiber, ordan da apartmanınıza bakır kablo ile geliyor. Turk telekom çalışanı doğruyu söylemiş. Hattınız 100ü bile görmez.

TurkNet GigaFiber ile bu çakal TürkTelekom ’ a sağlam bi ders verdi.

Benim ögrenci evime TT ekipleri altyapıyı daha yeni getirdi, şimdi bile 100mbps paket alamıyorum, max 75 hız alabiliyorum. Bakın sene 2023 ve yeni kurulan altyapıdan 100mbps hız alamıyorum. Şanslıysanız Türk Telekom 'un evlere kadar Fiber getiriyor, o zaman 500-1000lik hız alırsınız.

1675696007195

Fazla fazla alıyorum hatta TT ekibi bilgisiz onu anladım.

1 Beğeni

Hayırlı olsun :slight_smile:

1 Beğeni

Teşekkür ederim :innocent: