Türk Telekom beni yarı yolda bıraktı

Türk telekom ile anlaşarak bizim binada FTTH dönüşümü yapması için anlaşma yapmıştık ama Türk Telekom yamuk yaptı ve bizi yarı yolda bıraktı. Bu durumda nasıl bir yol izlemem gerekir, yardımcı olabilecek birileri var mı?
https://x.com/MuatKoc/status/1785033831260565918

Hocam gönderinizi okudum.Türkiyede aklınıza gelebilecek her konuda hep bir sıkıntı çıkıyor sonra hakkını ara kendini parala dur.

Bizim de 1 metre yan binada 10-15 daireli fiber var başka binalarda vdsl altyapı.Bina yeni yapıldı ve sırf o binaya fiber için caddede kazı yaptılar sonra asfaltladılar.İnsan (TT) diğer binalara da getirir değil mi böyle bir zahmete giriliyorsa?Ama bunlarda öyle bir anlayış yok işte sadece o binaya özel bizde çöp hasarlı ek kablolu 40-50 mbps altyapı ile devam ediyoruz.

Maalesef bu ülkede sınıf farkı var.Eğer paranız varsa nüfüzunuz varsa normal vatandaşa katiyen olmaz denilen şeyler hemen oluveriyor.

Biraz da içimi döktüm kusura bakmayın.Umarım kısa zamanda sorununuz çözülür

Bu arada keşke önce fiber kabloyu bekleseydiniz tabi siz de haklısınız sözler yapılmış imzalar atılmış burdan da sıkıntı olmaz demişsiniz ama oluyor işte.Eğer her daireye özel daire içi fiber kablo çekildiyse TT’nin yapması gereken tek şey kutuyu binaya getirip fiber kablosunu çekip o kutuya daire kablolarını bağlamak kalıyor.İşte bunu bile yapamıyorsa yazık valla.

Ayrıca şu konuda deneyimli bir arkadaşımız sürecini anlatmış bakmak isterseniz TT altyapısında VDSL'den fibere geçiş sürecim | Technopat Sosyal

Maalesef sizin yapacağınız yine her yere şikayet etmek valisinden belediye başkanına ,müsteri temsilcisinden ceolarına kadar.Hatta BTK’na yazıp Türk Telekoma Türk Telekomu da şikayet edin:D Umarım belediyeden kazı falan için izin bekliyorlardır ve sorununuz bir an önce hallolur.

Bakın buda bizim altyapı
20240315_012804
100 gösterdiğine bakmayın TT ekipleri geldi binanızda 100 lük port yok dedi yani 40-50 maks hız alıyoruz.Dediğim gibi yeni yapılan 1 metre dibimizdeki bina fiber,caddedeki diğerleri bu altyapı.Belki kazı bile yapılmayacak çünkü binaya fiber daireye bakır gösteriyor.Benim de pek teknik bilgim yok uzman değilim ama TT fiber kutusunu getirip,fiber kablolama sağlansa iş çözülecek.

Tabi bunu ben istememle yapmıyorlar.Binada ki kimse de uğraşmıyor,kablolamayı kendi cebinden bile yapmazlar ama hazır gelse hemen bağlatırlar hatta isterler ki evime bir delik bile açılmasın bu binadakiler böyle işte.

İnternet hizmeti verenlerin yapması gereken olayları hizmet alması gerekenleri yapması ne vahim durum.Modemin arayüzüne bile girmeyi bilmeyen milyon tane insan var Türkiyede.

Avrupayı bırakın avrupa ülkesi olmayan balkanlarda bile böyle birşey yok.Sen eve yerleşirsin her şey hazırdır çünkü ilk başta herşey üst seviye yapılmıştır.Sonra milyon tane haneye fiber altyapı çektik diye övünürler.

Umudum TurkNet ama onlarda İstanbul hariç diğer şehirlere üvey evlat muamelesi yapıyolar yıllardır gigafiber için.İstanbulda yaşayıp gigafiber kullananların hizmet parasını biz başka şehirlerde 40-50 mb dsl altyapısı kullananlardan çıkıyor çünkü tek fiyat.Hep istanbul hep neyse daha fazla konuşmayım konu başka yere gitti tek umudumuz TurkNet olduğu için sitemim bu yüzden

Hocam şimdi şöyle bir konu var. Bizim oturduğumuz bina 45-50 yıllık. Bizim burada ki tt ekibiyle konuştuğumda bizim binaya fiber ne zaman gelir diye sormuştum. Aldığım cevap aynen şöyle oldu ; “kardeşim bu binaya gelmez, turktelekom yeni binalara fiber çekiyor. Senin bu binaya fiber gelmesi için apartman sakinlerinden imza toplayıp telekom müdürlüğüne vermen gerekiyor. Ve daha sonra proje çizilip bütçe ayrılıp işlemlere başlanıyor.” Yani isterseniz apartman sakinleriyle konuşup,imza toplayıp gerekli işlemleei yapabilirsin.