Turk.net operatörü

TurkNet ceo’su bir röportajında TurkNet’in mobil operatör hizmeti vereceğini açıklamıştı. bununla ilgili ilerleme ne durumda? turkcell, vodafone, türk telekom stand kurmuş TurkNet nerede?

1 yıl olmuş salmışlardır gigafiber yatırımlarından dolayı(fakat tahmini söylüyorum) konu hakkında fikrim yok

Frekans bazında şu an için tamamen kendi altyapısıyla yeni bir oparatör kurulamaz. Ancak NetGSM gibi herhangi bir oparatörle anlaşıp onların altyapısı üzerinden kendine ait numara bloğu ile hizmet verebilirler. Anlaştığı firmanın baz istasyonlarını kurabilirler. Türknetin YAPA da yaptıgı gibi tüm yönetim kendinde olur. Baz istasyonu anlaştığı firma da olabilir ancak…

Merhaba, “4.GSM Operatörü Geliyor! | TurkNet CEO'su Bomba Açıklamalar Yaptı! - YouTube” adlı videoyu izleyebilirsiniz izlemezseniz kısaca özetliyim;

  • TurkNet, 5G mobil operatörlerinden olabilir. (Şartlar uyumluysa)
  • Müşteri hizmetlerine, WebChat veya anlık görüşme ile arıza, işlem gibi kayıtların takibi yapılacak. (Çalışmalar devam ediyor…)
  • Hızlı abonelik işlemleri için dijital ortamdan abonelik işlem çalışmaları devam ediyor…
1 Beğeni
  1. GSM Operatörü çoktan geldi. Belki 5. olabilir artık. Ama dediğim şartlarda… Sanal operatörden bir tık daha üstü… 5G ihalesinde Frekans alması ve baz kurması gerekir.

NETGSM Yönetim Kurulu Başkanı Adem Öcal, firmasının Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan (BTK) 2009’da aldığı sabit telefon, sanal mobil telefon, internet servis sağlayıcılığı ve haberleşme altyapı lisanslarıyla hizmet verdiğini belirtti.

Mobil telefon hizmetlerinde ilk defa sanal mobil şebeke hizmetleri kapsamında Turkcell ile sözleşme imzalayarak, kendi GSM çekirdek şebeke alt yapılarını kurduklarını anlatan Öcal, BTK’den 0510 22X XXXX numara bloku aldıklarını ve test olarak hizmet vermeye başladıklarını söyledi. Öcal, halihazırda sabit telefon hizmetleri (STH) kapsamında 200 bine yaklaşan VoIP/SMS abonesiyle imtiyazlı grup firmalarının arkasından 6’ncı sıraya yükseldiklerini, dolayısıyla mobil hizmetlerde de rekabete hazırlıklı olduklarını kaydetti.

Kurumsal olarak şu anda hizmet vermeye başladılar. Bireysellerde sonrasında…

5G icin lisans alacaklarini soylemislerdi sanirim

İlgili videonun dakikasını da buraya ekleyeyim. Kaynak olur.
5G için frekans tahsisi yapılırsa 4. operatör olarak başvururuz denmiş.

Sadece Frekans almak bile başlı başına büyük bir maliyet… Bir de baz kuracaksınız… Zor gibi görünüyor… Ama halihazırdaki firmalarla ortak girip ihalede iyi frekansları alırlarsa

dediğim gibi ihale sürecinde 4. operatör için yolun açılması gerekiyor. 4 operatöre mi 3 operatöre mi frekanslar bölünecek belli değil… isterim ki daha çok olsun. Rekabet her zaman iyidir. o kulvarda da TurkNet olmalı… biraz da orada kendini göstermeli… Ana hat fiberi döşe 5G den gigabit interneti ver. Kesin orada da ezberleri bozar…

TNN önce düzgün internet hizmetini versin. GSM için şu an ana işletmeci kimse olamaz. Üstte arkadaş detaylı yazmış öyle kolay işler değil bunlar.

Merhabalar, birçok alana yatırım yapmaya devam ediyoruz. Sayın Cem Çelebiler’in de belirttiği gibi şartlar el verirse mobil operatör alanında da bulunmak istiyoruz :crossed_fingers: