Tüm işletmeciler fiber altyapı kurabilmeli!

TELKODER, Türkiye’nin fiber altyapı dönüşümünü hızlandırmak ve daha verimli bir altyapının oluşturulması için önerilerini açıkladı…

Adil rekabet için düzenleme şart
Diğer yandan, kurulmuş olan fiber kablolar üzerinden tüm işletmecilerin ücreti karşılığında yararlanmasını sağlayacak SAYE (Sanal Ayrıştırılmış Yerel Erişim) adı verilen düzenleme yaklaşık 10 yıldır BTK gündeminde olmasına rağmen hala yayınlanmamış bulunuyor.

Haberin devamı…

1 Beğeni

Bu konuda %100 katılıyorum artık tüm Türkiye’ye tüm operatörlerden işletmelerden bütün mahallelerle ve evlere artık Fiber altyapı gelmesi lazım gına geldi geldi artık ADSL ve VDSL altyapılardan düşük download ve upload hızları, stabil olmayan sürekli ping sorunu çıkan interneti kullanmaktan bıktık usandık artık. artık en yüksek download upload hızları almak istiyoruz stabil düzgün kaliteli bir internet bağlantısı istiyoruz online oyunlarda en düşük pingi almak ve görmek istiyoruz, yani bütün bunları sağlayabilmek çokta zor olmasa gerek.

SAYE yi kaldırdılar tamamen eğer olsaydı sınır diye birşey olmazdı.
VAE geçiş yapmak zorunda bıraktı.

Bie çok ilçe belediyesi altyapı için kazı izni vermiyor, ya da izin vermek için çok yüksek rüşvet istiyorlar. Bu durumda ufak firmaların altyapı döşemesine imkan yok, mesela benim ilçemde Türk Telekom’a bile izin yok, hiçbir şekilde 1 tane bile parke taşı sökülemiyor.

Buna hakları yok vatandaş istemiyor demek ki :man_shrugging:

Hiç gelmedi ki kaldırılsın. Btk çok önemli işler ile ilgilendiğinden vatandaşın yararına olan bir projeyi yıllardır rafta tozun içinde tutuyor veya tutturuluyor :man_shrugging:

Türk Telekomla diğer operatörlerin yani ortaklaşa kurdukları TELKODER’le anlaşmazlığı var maalesef. Fiyay ve sorumluluklar kısmında anlaşamıyorlar bu yüzden süreç uzuyor. BTK isterse ağırlığını koyup süreci hızlandırabilir tabii ama işte burası Türkiye.

İstese yapar yani diyorsunuz?

1 Beğeni