TT'den Türknet Fiber'e geçiş / Yeni evde neler yapmam lazım?

Merhabalar,

Eski evim kentsel dönüşüme girdi orada TurkNet VDSL abonesiydim, yeni ev yapılana kadar başka bir eve geçtim, bu kiralık geçtiğim evde Türk Telekom fiber altaypısı vardı TurkNet’e defalarca talepte bulundum kutu koymadılar en son internetsiz kaldığım için mecbur istemeyerek de olsa Türk Telekom 1000 Mbit’e geçiş yaptım. Bugün binama TurkNet Gigafiber kutusu koyuldu.

İlk sorum, altyapı sorgulamada hala 100 Mbit gösteriyor, kutu ne zaman aktif olur ve TT’den geçişte cayma bedeli vs nasıl karşılanır karlı olur muyum?

İkinci ve önemli sorum eski kentsel dönüşüme giren evim yeniden yapıldığında oraya taşıma talebi oluşturursam o iş nasıl olacak? Orada sokağın internet kutusu bana yakın ama sokakta fiber yoktu, yeni evde de genelde müteahitler fiber kablo çekiyor sadece bunu kullanarak oraya fiber çektirmem mümkün mü? Yanımızdaki apartmanda bizle aynı şekilde dönüşüme girdi, yani yeni evler yapılıp geriye taşındığımızda abone olabilecek 5-6 daire var bunun için nasıl bir yol izlemeliyiz? Bu saatten sonra orada VDSL kullanmak istemiyorum açıkçası.

Merhabalar, DM üzerinden iletişime geçilmiştir.