Merhaba eskiden en fazla 53 mbps alırdım ve 1 ayı geçti evımın altına saha dolabı kuruldu ve tt ekibi başında idi gittim sordum bu dolap fibermi evet kabine kadar fiber döşeli ama eve çekemezsiniz dendi ve fan sesi geliyor portum ise bu dolapta 150 ye kadar hızım destekliyor ama ınternetten sorguladıgımda ise saha dolabı 453 metre uzakta en fazla 40 mbps alabılırsınız diyor suan kullandıgım 50mbps superonlıne taahutum bitiyor twitterden tt ye yazdım 1 ay once sımdı donus saglandı henuz aktıf edılmemiş diyor kendileride belirtti fiber aralık ayında aktifleşecek ama eve dağıtımı henüz planmamaktadır diyor. ne yapmam gerek birde iç tesısatım desteklediği hızı servis sağlayıcıları vermiyor
Rahatlıkla 100 mbps alabilirsiniz.
İstiyorsanız benim kodumu kullanarak geçiş yapabilirsiniz.
120 TL’ye kadar TurkNet karşılıyor.
geçiş yapacagım daha turknette degılım turk telekoma sordum hiçbir servis sağlayıcı size o hızı veremez dedi beklemeniz gerekiyor saha dolabını aktifi için
Hızı verir geçiş yapabilirsiniz. Devre numaranızı öğrenin. Devre numaranız üzerinden geçiş sağlanır. Turkcell Superonline TurkNet Online İşlem Merkezi’de devre numaranız veya abone no olarak yazar. Genelde 883 veya 884 ile başlar.
Davet kodum: XFV87KJ85MMW
TurkNet’e başvurduktan sonra attığınız dsl bilgileri fotoğrafını destek kaydından iletirseniz yardımcı olacaklardır.
saolun ben şuan kaygılıyım ya geçersem o hızı bana vermezler diye o yuzden geçmiyom tt vermezler dedi o yüzden
Aynı devre üzerinden olacağı için 100 mbps hızı vermek zorunda. Çünkü başka bir yere bağlanma ihtimali yok. Eğer Superonline’nın değilse dolap. Türktelekom mu yazıyor Superonline mı ? Vermezlerse zaten 2 hafta içinde iptal etmeniz durumunda sizden herhangi bir ücret almıyacak TurkNet. Yani Superonline’a tekrar başvuru yapabilirsiniz. TurkNet de herhangi bir taahhüt vb. ve beğenmediğiniz takdirde 2 hafta içinde herhangi bir para ödemezsiniz.
yok turk telekom erişim kabini sorguladıgımda 41 mbps veriyor enfazla saha dolabı uzaklıgıda 453 metre diyor bende anlamadım çok garip
Daha güncellenmemiş olabilir sistemde. O yüzden öyle görüyorsunuz. Yukarıda belirttiğim gibi geçiş yapacağınız için sorun olmayacağını düşünüyorum. Ona bakarsan bende de şuan 883 metre gösteriyor ama 80 metredeki dolaptan alıyorum TurkNet’ten. 100 mbps alıyorum şuan.
38 gundür güncellenmemiş aralık ayı diyor neyin güncellenmesi ise bu
Bahsettiğim gibi devre numaranız üzerinden geçeceğiniz için bir sorun olacağını düşünmüyorum.
anladım saha dolabında fiber varmış eve çekemezsiniz dedide ona takıldım ben nasıl oluyor ise
FTTC hizmetinde fiber saha dolabında sonlandırılır bundan dolayı binaya çekemezsiniz. Daha önce açmış olduğunuz konu üzerinden belirtmiştim direkt geçiş yaparsanız 100 Mbps hizmet alabilirsiniz. Ancak iptal edip sıfırdan abonelik başlatırsanız eski saha dolabı üzerinden hizmet verilecektir.
VDSL fiber dolap gelmiştir. Apartman olarak TT’ye dilekçe verip elektrikçi yardımıyla fiber çektirilebileceğini düşünüyorum. Ama şuanda zaten en fazla 100 mbps paket olduğu için gerekli olduğunu düşünmüyorum.
o nasıl oluyor eve çekemezmiyim ne anlamı var peki bu fiberin saçma bir teknoloji sahya dolabına kadar
FTTC amacı yoğun kullanım olan bölgelere fibere yakın alternatif bir çözüm sağlamaktır. Maalesef kabin üzerinden dolaba çekemezsiniz ancak FTTH için oturmuş olduğunuz binadan toplu imza alıp dilekçe yazıp bağlı olduğunuz Türk Telekom Müdürlüğü’ne bırakabilirsiniz.
saolun gerek yok zaten TurkNet 'e geçicegim için 480 lıra ceza cıkardı turkcellde suan TurkNet 'e geçsem 120 tl karsılıyacak bende gerisini ödedigim anda geçiş sağlanabılrımı
Evet çıkan faturayı ödediğiniz zaman geçiş sağlanacaktır.
Geçiş işlemini TurkNet yapıyor ceza TT den bize devamındaki faturaya geliyor değil mi ?