Tt nin yeni hız bilgilendirmesi


Bu işin aslı astarı varmı

Yalnızca FTTH kullanıcılarında 100 üzeri hız sağlanabilecek, TurkNet tarafında extra paket eklenir mi eklenmez mi bilemiyorum şu anlık bilgi iletilmedi.

2 Beğeni

Bence eklenir. Neden olmasın? 1000 Mbps bile verebilir sanırım FTTH üzerinden.

Aynı fiyat görünüyor listede.
bakılacak ne paket sunulduğuna tam karar vermeden yapmazlar.

Biz vdsl lileri hiç ilgilendirmiyor ozaman dogrumu

Bu konuyu türk.net tarafı yakında açıklığa kavuşturursa harika olacak.

1 Beğeni

Maalesef teorik olarak VDSL2 de 1 m’de 250 Mbit/s, 500m’de 100 Mbit/s’ye kadar düşüyor, ve 1 km mesafede 50 Mbit/s’ye düşer o yüzden zaten 100 bile Türkiye altyapısında mükemmel bir hız demektir.

1 Beğeni

evet, fiberi daireye kadar gelenlerle alakalı bir gelişme

Ne yazık ki :frowning: şu anlık yalnızca FTTH için geçerli.

Bilgi ulaşması durumunda duyuru yapılacaktır.

Aşşağı da 100mb üstü FİBER için en fazla 32₺ ama ISS ler de en ucuz 150₺ gibi rakamlar sunabiliyor.:thinking:
NOT: Bu fiyatlar, 100mb üstü paketler çıkmadan önce verildi. Sanırım, yeni çıkan 100mb üstü hızlar bu paketlerden ayrı bir fiyat biçimlendiriliyor ki bu kadar yüksek fiyatlar karşımıza çıkıyor ya da sanmıyorum ama ISS’ler fazla fiyat veriyor.

“1.024*” yanında ki “*” işaretinden dolayı ki bu işareti taahhüt gibi sözleşmelerde görürsünüz tahmini bir fiyatın, hızın, kapasitenin olduğunu belirtiyor acaba 33₺ tahmini olarak planlanıp sonrasında 100₺ gibi fiyatla mı sürüldü piyasaya :thinking:

Fttb ve ftth tipi fiber sistemlerde geçerli VDSL de 100mbps üstünü görmek çok nadir rastlanan bir durumdur

Peki bu FTTH altyapıdaki 1024 Mbps hız, Upload içinde geçerli mi? TTNET FTTH altyapısı üzerinden, uygun fiyata 1 Gbps simetrik almak mümkün mü olacak?

türktelekom 32 tl alıyorsa issler neden 750 tl fiyat biçiyor 1 gpbs paketlere? ayıptır yahu milleti enayi yerine koymaktır bu… havadan para kazanıyorlar resmen

Yani 1000 Mbps hızı sadece Download tarafında mı sunabilirler?

Zaten vdsl’de benim gördüğüm modeme gelen maksimum değer 150 mbps, onda da en fazla 120 mbps alabilsek diyelim bundan ötesi olmaz. Bakır altyapı kullanan bir kullanıcı maksimum 120 mbps alabilir daha yükseğine snr dayanmaz

Bence port ücreti yine aşağı yukarı yakındır ama diğer ıssler tamamiyle Telekom u kullanıyor TurkNet veriyi kendi omurgasına alıyor. Belki TurkNet 'te pahalı olmaz. Tam bilmiyorum tabi fikir.

TurkNet 'te alt yapının desteklediği max hız tek fiyat ondan ses çıkmıyor bence fiyatlar uçuk çünkü. 3 firma paketleri duyurdu. TurkNet fiyat yüzünden bekliyor bence tek fiyat politikası var sonuçta şimdi dese ki tek fiyatı kaldırdım fiyatlar bu, o zaman 35 lik paket kullananlara tek fiyat deyip zam yapılmıştı ona nasıl açıklayacak bir de o var.

1 Beğeni

oradaki * işareti 1024luk paketin şuan satışı olmadıgını belirtmesinden kaynaklı taahut ile alakası yok olayın.

O fiyatlar şuan mevcut paketler için gecerli. muhtemelen telekom 200-500-1000 için ayrı bir fiyatlama yaptı. tbtnet yetkili dh forumda port ucretleirnin beklenenden cok yuksek geldiğini belirtti ama bu konuda kimse bişey acıklamıyor maalesef.

taahhüt ile alakası var diye bir şey demedim, dikkatli okuduysan “taahhüt gibi sözleşmelerde” geçtiğiini belirttim bu ibarenin. Örnek: başvuru belgenizin 2.sayfasın da "Özgür İletişim** " kısmı var orada belirtildiği gibi kimisinde 85 kimisin de 75 artık ne zaman abonelik olduysa öna göre yazılmış ama bir bakıyorsun ödeme olarak güncel fiyatı ödüyorsun o işareti koymalarının sebebi bu işte sorun olmasın diye.


Ayrı bir fiyat çekmesi muhtemel.