TT Fiberden Türknete Geçiş Hakkında

Bir arkadaşım soruyor aşağıya ekliyorum.
TurkNet’e geçmek için bugün başvuru yaptım.
Size soracağım sorular:
1- Ben Fiber 100mbps aldım. Türk telekomdan geçiş yapıyorum. Türk Telekom ben TurkNet 'e başvuru yaptıktan sonra modeminizi iptal etmek istiyorsanız iade edin dedi. TurkNet ücretsiz modem veriyor mu ?

2- Kurye size belgeleri imzalatacak denildi. Ben belgeleri kırtasiyeden çıkaracakmıyım yoksa kuryemi getirecek ?

Olaylar nasıl gelişecek bilgi verir misiniz ayrıca TurkNet arkadaşıma TT yi siz iptal edeceksiniz demiş.

Ewet fiber kapsamında aboneliğiniz süresince verilen her cihaz kullanımı ücretsiz.

Arkadaşım diğer türktelekomu iade mi edecek modemi fiber olanın, TurkNet yeni modem mi getirecek

Şimdi şöyle söyliyim. Türktelekomun daha önce fiber için verdiği modemi eğer iade etmek istiyorsanız edebilirsiniz elinizde modem varsa.

Sıfırdan Başvuruda İse

1 Beğeni

Modem türktelekom tarafından veriliyor TurkNet değil yani. Halihazırda modem verilmiş ise olan modemi kullanacaksınız yada iade edip kendi modeminizi kullanacaksınız. İade ederseniz modeminiz yoksa orasını bilemiyorum ama işler karmaşık hale gelebilir.
Çünkü modemi veren TT.

Geçiş yapıyorsanız hiçbir şey iade etmeyin.

İptal ediyorsanız sadece modemi iade ediyorsunuz. Gpon cihazı dairenin mülkiyetindedir.

1 Beğeni

Bak hocam bir tüyo da vereyim sana. Huwaii ve nokia gpon cihazlarının farkı forumda bayağı tartışılıyor. Bu fiyattan istifade değişim yapmak istiyorsan kurulum öncesi TT personeline söyle. İyi biri ise hiç zorluk çıkarmaz.

Benim başımdan şöyle bir olay geçti. Millenicom un hizmetinden (sürekli kesilmeler oluyordu) memnun kalmadigim için 3 ay geçmeden TurkNet 'e geçmek istedim ama olmadı. Mecburen aboneliği iptal ettim. Modem ve gpon cihazını da millenicoma gönderdim. Gpon cihazının iade edilmemesi gerektigini sonradan öğrendim.

TurkNet 'e sıfırdan başvuru yaptım 2 gün sonra TT personeli arayıp kuruluma geleceğini söyledi. Cihaz olup olmadığını da sordu. Hepsini iade ettim dedim. Gelirken hem modem hem de gpon cihazi getirdi. Getirdiği gpon cihazı küçük ebatlarda (sanırım nokia) iade ettiğim cihazdan farklıydı. İade ettiğim cihazlari daha önce duvara monte ettirmek için delikler açmıştım. Yeni delik acmak istemiyordum duvarda. Hemen orda ricada bulunup eski kullandığım cihazdan olup olmadığını sordum. Sağolsun aradı bir yeri eski kullandığım cihazı akşam getirip taktı.

1 Beğeni

Eğer modeminiz eskiyse yenisiyle değiştirilmesini isteyebilirsiniz. Abonelik işlemleri bittikten sonra bunun için destek kaydı açabilirsiniz. 5 GHz desteği vb yoksa eğer öyle olur.