TT fiber altyapısı

Merhaba ben yaklaşık 6 senedir TurkNet kullanıyorum, 60mbps vdsl TT bakır kablo. Fakat 2 3 ay önce superonline tüm evlere fiber çekti, daha sonrasında turk telekom da aynı şekilde kazı yaptı ve binanın tam önünde tt demir kapağı konuldu. Yan evlere türk telekom fiber kablo çekti fakat bizim eve çekmedi (muhtemelen evde tt aboneliğimiz olmadığı için 2 TurkNet var) Neyse gelelim konuya türknetin TT ile iletişime geçip bizim binaya fiber çektirme şansı var mı ? Çünkü sağ ve sol binamıza da çekildi turk telekom kullanmadığımız için bizi umursamadılar. 200tlye superonline 100mbps paket teklif etti fakat ben hala TurkNet 'te kalmayı düşünüyorum ama tüm sokak fiber olmasına karşı bakır kablo kullanmak istemiyorum.

Türk telekom müşteri hizmetleri ile az önce görüştüm, TurkNet ile iletişime geçin onların talep etmesi gerekiyor gibi birşey dedi, TurkNet ile nasıl iletişime geçebilirim ? TurkNet Online İşlem Merkezi’ de bu konu hakkında başlık yok

TurkNet TurkNet Online İşlem Merkezi’de fiber dönüşüm istiyorum diye destek kaydı aç, onlar halleder.

3 Beğeni

Emre Hocam merhaba,

Böyle bir şey gerçekten oluyor mu ? Şu an VDSL kullanıyorum. Apartmana kadar fiber, oradan dairelere bakır kablo geliyor sanırım. TurkNet ile görüşsem daireme kadar FTTH fiber çektirebilir miyim ?
Türk Telekom ile görüştüğümde benim yapabileceğim bir şey olmadığını hatta dilekçenin bile işe yaramadığını söyledi Türk Telekom.

@frknksp bu arada Türk Telekom buna da fiber diyor. Dairene kadar gelmesine gerek yok onlar için. VDSL = Fibernet, Hipernet vb isimlerle tüketiciyi yanıltıyorlar. Apartmana kadar fiber döşemek = fiber internet oluyor. Ama VDSL üzerinden hizmet veriyorlar. O da max 100 Mbps.

3 Beğeni

Selamlar @frknksp, sizi tekrar foruma görmek güzel :raised_hand: Paket / Tarife / Kampanyamla İlgili Destek İstiyorum - TurkNet TurkNet - Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz? bağlantısı üzerinden kayıt oluşturup kayıt numarasını benimle paylaşır mısınız? :handshake:

1 Beğeni

İlgilendiğiniz için teşekkürler, Destek Numarası: 60634095. Başka seçeneğim olmadığı için konu başlığını Kampanyamı değiştirmek istiyorum olarak seçtim.

Başlarından savmak için TurkNet talep etsin diyorlar.

1 Beğeni

Diğer markalar bizi ilgilendirmez diye fiber çekmiyor müşterisi olmayan binaya. Bizim de Balıkesir’de böyle bir sorun olmuştu. TurkNet ile anlaştık eve Türk Telekom fiber çekecek, TurkNet de internet sağlayacaktı. Türk telekom sağ olsun 1 - 1.5 ay bekletti en son baktık olmuyor üyeliği iptal edip Türk Telekoma geçtik. Ertesi gün kabloyu çektiler, modemi taktılar, interneti bağladılar :slight_smile:
Size tavsiyem fiber kullanmak istiyorsanız Süper onlineyi alın. Sizin binaya geçiş yapmadığınız sürece muhtemelen kablo çekmezler

3 Beğeni

200tl’ye 100mbps veriyor fiyatı da çok uygun fakat Superonline çok kisitlayici davranıyor en basitinden modeme DNS bile girilmiyor, istediği gibi bazı siteleri engelliyomuş. Superonlinedeki bölge temsilcisi arayıp sürekli zorluyor en sonunda bağlatıcaz heralde.

TurkNet destekten şu mesajı aldım,
“Türk Telekom fiber altyapının sağlanması adına Türk Telekom ile ikili sözleşmemiz gereği malesef bireysel talep iletememekteyiz. Ancak Türk Telekom müdürlüğüne fax yoluyla dilekçe iletmeniz durumunda işleme alma zorunlulukları bulunmaktadır. Dilekçenizi iletmenizi rica ederim. İyi günler dileriz. .”
TurkNet de aynı şekilde ilgilenmiyor heralde, yapılacak başka bir şey var mı ?

1 Beğeni

Yapılacak en garanti yöntem apartman sakinlerinin toplu imzasını içeren dilekçeyi il müdürlüğüne vermek. Aksi takdirde TurkNet’in yapabileceği hiçbir şey yok. Türk Telekom başından savmak için TurkNet talep etsin diyor. Onlar da farkındalar.

1 Beğeni

TT müdürlüğündeki ekipler iyiyse “Eve Kadar Fiber” talebinde bulunan bir dilekçe yazıp binadaki herkesin imzasını attırın ve müdürlüğe dilekçeyi teslim edin. Bundan sonra işlem ve iletişim için bahsettiğiniz kişiyi arayacaklardır.

Biz böyle bir işlem yapmamıza rağmen buradaki müdürlük bizden elektrikçi çağırın binaya Fiber kabloları siz döşetin sonra bizimle iletişime geçin dediler. Böyle yapmazsanız anca 1 yıla gelir belki dediler.

2 Beğeni

Yok hocam öyle bir şey. DNS olayını bilmiyorum fakat İstanbul/Kadıköy’de Süperonline fiber kullandık hem erişim engeli yoktu hem de aşırı hızlıydı.

Konu dışı olucak ama, abonelik iptalinde faturalandırma nasıl oluyor ? 1inde fatura kesiliyor mesela 2sinde çıksam 250tl mi ödüyorum yoksa 1 günlük internet ücreti mi ?

1 Beğeni

Abonelik iptali durumunda iptal işlemi sonrasında kullanmadığınız günlerin iadesi yapılır.

1 Beğeni

Bu konuyu okuyan arkadaslar icin bilgi vereyim. Ben superonline kullanıyorum su an fiber altyapıdan 200mbps download 20mbps upload veriyorlar. Simdilik memnunun bir sıkıntı yaşamadım. Ancak bilmeyenler varsa bilgi vereyim. Onların modeminden baska modem kullanamazsınız, fiber kullanıcı adı ve şifreyi kesinlikle vermiyorlar. (Uğraşırsanız çözersiniz internet elinizin altında.) Ayrıca sözleşmelerinde limitsiz olduğu belirtilse de 5 TB download / 500 gb upload sınırınız bulunmakta. Ben steam’den vs o kadar oyun indirir geceleri de 4k film izleyen biri olarak hayatım boyunca 2 TB download’ı aştığımı görmedim aylık olarak. Şunu da not olarak ekliyeyim. Superonline fiber hız testinde ping değerim 13-14 ms çıkarken TurkNet vdsl tt altyapısı ile (69d/8u) 7 ping veriyordu test sonucunda. Bu testi ikisinde de nperf.com ve fast.com üzerinden yaptım. Yani fiberden nedense daha fazla ping aldım.