Trace Route Sonuçları Hk

Merhaba,
Bu akşam yaptığımız bazı trace route testlerinin sonucunu sizlerle paylaşmak istedim. Özellikle bazı noktalarda yüksek ping ve paket kaybı oluşuyor. Sizce normal midir yoksa bir sorun mu mevcuttur?

TurkNet sorun yok diyor ama bence var

evet sorun var bende yaşıyorum herkes yaşıyordur muhtemelen

Anladığım kadarı ile İstanbul lokasyon ve CGNAT’tasınız? Ben statik ip kullanyorum, haliyle ping değerleriniz bana oranla 6-9ms arası yüksek göstermekte.

SDN ve Webtekno cloudflare arkasında olduğu için, yoğunluğa göre ping ölçümünde farklılıklar gösterebilir. Bunları karşılaştırma kriterlerinden çıkarabilirsiniz.

Eğer CGNAT’ta iseniz, hattı resetleyerek farklı bloktan bir ip edinmeye çalışın. Ben de CGNAT içerisindeyken, 3 resetlemede 1 adet düşük ping bloğuna denk geliyordum.

Cgnat’dayım ve İstanbula yaklaşık 225 km mesafede düzcedeyim.
Herkes benzer sorunları yaşıyorsa destek talebi oluşturalım, belki sorunu kabul ederler.
:slightly_smiling_face:

Selamlar @sercancelik, TurkNet Şeffaflık Raporu — Altyapı Çalışmaları, Hizmet Açılış ve Dönüş Süreleri bağlantısında çeşitli platformlarda ortalama ne kadar pinginizin olması gerektiği yer alıyor. Tabi ki bu değerler ortalamadır ve birçok etkene bağlı olarak -+ değişiklik gösterebilir. Birkaç müşterimizin bu sorunu yaşaması genel bir sorun olduğunu söylemek için maalesef yeterli değil. Bu sorunları müşteri özelinde değerlendirmek gerekiyor. Biz de öyle yapıyoruz. Dilerseniz tracert ve paket kaybı testlerini Online İşlemler - TurkNet üzerinden oluşturacağınız destek kaydına iletin. Kayıt numaranızı buradan paylaşın. Birlikte takip edelim :heart_hands:

ama çözmüyorlar kaç tane açıtım ordaki facebookda 15 gösteriyor izmir bende 50 85ping üzeri olmadığı için çözülemiyor birde bu nedir acaba bu önceden çıkmıyordu bide gigafiber bölgesinde değilim

@Frax > Yakın il, ilçe veya mahallenizde GigaFiber altyapısı & planlaması mevcut ise bu anket ile karşılaşabilirsiniz. Altyapı sorgulamanızdan ve çerezlerden yararlanılır :wave:

1 Beğeni

Cgnat statik ip farketmiyor sorun var.

Merhaba @alperenatici
Farklı bir konuda ancak aynı kategoride başka bir destek kaydım olduğu için yeni destek kaydı açamıyorum. Ancak Şeffaflık Raporu’ndaki bazı adreslere yaptığım ping testlerini buraya ekliyorum. Bu adreslerin kimilerinde ping sonucum il ortalamasının üzerinde, kimilerinde ise altında çıkmaktadır. Mevcut destek kaydım kapandıktan sonra bu konu için yeni bir destek kaydı açacağım ancak bilgilerin kaybolmaması adına burada tekrar özetliyorum.


star-mini.c10r.facebook.com ping statistics —
5 packets transmitted, 5 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max = 48.9/51.5/60.7 ms

Düzce: 26.96ms


www.google.com ping statistics —
5 packets transmitted, 5 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max = 19.2/20.3/24.4 ms

Düzce: 28.92ms


z-p42-instagram.c10r.instagram.com ping statistics —
5 packets transmitted, 5 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max = 47.7/48.0/48.5 ms

Düzce: 27.09ms


store.steampowered.com ping statistics —
5 packets transmitted, 5 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max = 36.1/53.9/123.3 ms

Düzce: 50.02ms


twitter.com ping statistics —
5 packets transmitted, 5 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max = 68.8/86.2/143.3 ms

Düzce: Düzce 71.54ms


youtube-ui.l.google.com ping statistics —
5 packets transmitted, 5 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max = 19.1/20.5/25.6 ms

Düzce: 28.90ms

Paylaşımınız için teşekkürler. Ping ve paket kaybını etkileyen birçok faktör bulunuyor. Bunların tamamının incelenmesi gerekebilir. Network birimi bu konuda gereken hassasiyeti gösteriyor. Destek kaydı oluşturacağınız zaman diliminde şikayetiniz devam ediyor ise tüm detayları kayıt üzerinden paylaşmanızı rica ediyorum. Devamında kayıt numaranızı da buradan veya özel mesaj üzerinden iletirseniz takibini sağlayabilirim :raising_hand_man: