Arkadaşlar merhaba, kurulumu yaptım kablolu da sıkıntısızken, kablosuz görünmesine rağmen hiçbir cihazdan bağlanılamıyor.
Arkadaşlar sorunu çözdüm, nasıl kurulacağına dair bir yazı bırakıyorum. Benden sonrakiler için bir kaynak olur.
Kurulum wifi yerine mümkünse Ethernet kablosuyla yapılmalı. (Kurulum bitme aşamasındayken router güncelleme isteyebilir ve tam bağlanılmadığı içinde güncellemeyi indirip kurmada hata yaşanılabilir, wifi ile güncelleme hata verince ethernet kablosuyla indirebildim.)
Telefondan Tp-Link’in tether uygulamasına veya tplinkwifi.net’e veya 192.168.0.1. veya 192.168.1.1’e girilecek.
Dinamik IP değil PPPoE seçilecek
Kullanıcı Adı: ************@ttnet veya TurkNet
Şifre: ********
(Bu bilgiler İnternet servis sağlayıcı abonelik başlayınca gönderdiği ilk mesajda bulunur ve genellikle müşteri ve fatura no ile beraber gönderilir, telefonla da bilgi alınabilir.)
Özel seçeneği seçilecek
VLAN KİMLİĞİ: 35 (Türk Telekom, Turknette genel olarak kabul edilen rakam bu)
IPTV/VLAN KİMLİĞİ: 100
MAC: ************ (Routerın arkasında yazar.)
İnternet gelse bile bir 5 dakika kasıntı olabilir, bekledikten sonra olmuyorsa bilgisayar yeniden başlatılıp kontrol edilmeli, internetteki yavaşlık hala devam ediyorsa farklı cihazlardan wifi’ye bağlanmaya çalışılmalı, 5 dakika geçmesine rağmen internetteki ağırlık devam ediyorsa girilen bilgiler kontrol edilerek kurulum yeniden yapılmalı.
Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.