TP-Link VX230v Bağlantı Problemi

Öncelikle TurkNet müşterisi değilim Türk Telekom kullanmaktayım çeşitli yerlerde sorunumla ilgili konu açtım fakat kimse yardımcı olmadığı için buraya da yazmak istedim. Kullanmış olduğum TP-Link VX230v log kayıtlarında sürekli:
“DHCPC: Recv no OFFER, DHCP Service unavailable”
“PPP: ppp0 sent [PADI Host-Uniq(0x00000a14)”
“DHCPC: Send DISCOVER with request ip 0.0.0.0 and unicast flag 1”
“DHCPC: Send DISCOVER with request ip 0.0.0.0 and unicast flag 0”

Hatalarını görüyorum ve internete bağlanma da sorun yaşıyorum. Bazen ise telefonum modeme bağlanırken bilgisayarım modeme bağlanıp “internet yok, güvenli” sorunuyla karşılaşıyorum. Log kayıtları ve bazı günlerde modem arayüzünden ekran görüntüsü aldığım modem değerlerimi de sizinle paylaşacağım. Sizce sorun modemden mi kaynaklanıyor yoksa altyapıdan mı ? Yardımınızı beklemekteyim.




WhatsApp Image 2023-11-08 at 20.27.53




Sıkıntı ne tam anlamadım ama büyük ihtimalle modeme gelen hatta sıkıntı var Bir elektrikçi baksın Ayrıca modemin yazılımı güncel değilse güncellerim Daha sonra fabrika ayarlarına alıp sıfırdan kurulum yaparım Son çare olarak Turktelekom müşterisisin Port değişikliği talep et

@tnetwork @moderators yorumunuz olabilir mi?

@alperenatici Bu modemi ilk çıkışında @KASPAROV test ettirmiştim.
Bu testten sonra TP link modemi sitesinden kaldırdı, Onun yerine Archer VX1800v getirdi.
Archer VX1800v Modemini test ettirmek için aldılar ama daha test sırası gelmedi.

Modemde sorun olsa da net bilgi için farklı modem ile test edip bir süre hat değerine bakmak gerekiyor, başka şekilde çözemezsiniz. Hem modemde hem hatta sorun olabilir.

Hocam Türk Telekom bulunduğum bölgede genel bir internet arızası yaşandığını söyledi fakat telefonla internete girebiliyorken bilgisayara internete bağlanmayıp "internet yok, güvenli hatası vermeye devam ediyor. Evin diğer odalarına da interneti rahat ulaştırabilmek adına TP-Linkin TL-WA854RE wifi range exanderini kullanıyorum bunu bilgisayara bağlayınca sorunsuz bir şekilde interneti girebiliyorum. Başka bir modem alıp test edeyim diyorum en ucuz superonlinenın logolu huawei hg6 658 v2 var alsam türk telekom olduğum için kurulumda sorun olur mu ?

Türk telekom sana k.a ve şifresini vermesi gerekiyor ki kurulum yapasın.

Kullanıcı adı ve şifreyi biliyorum hocam sadece modemin üzerinde logo olunca yazılımdan dolayı sorun olur mu diye sormuştum.

İstediğin cihazı bağlaya biliyorsun, Modeme giriş k.a ve şifresi değil. PPpoe’nin k.a ve şifresi gerekiyor. Birde modemin için VLAD kaç olduğuna bakarsın o numarayı girersin olur. İnternete bağlanmadı diyelim MAC adresini girmen gereke bilir.

Tahhütlü servislerin verdiği yerine dışardan logosuz direk olarak markaya bağlı cihaz alsan daha iyi olur.

Extender dan kaynaklı sorun olabilir. Cihazı kullanmadan denediniz mi?

2.El almış olduğum huawei hg658 v2 modem ile bu durumdan tamamen kurtuldum. CKLasT’ın da dediği gibi modem kesinlikle problemli TP-Link Vx230v’nin hatta duramadığını huawei hg658 v2 canavar gibi sorunsuz bir biçimde çalışıyor. Yarın ilk işim modemi gönderip para iadesi talep etmek olacak yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.