Tp-Link Vr600 V3 Modem ve Hat Değerleri

Screenshot (1)
Screenshot

Merhabalar

Türk Telekom taahhütüm ün bitmesi sonrası TurkNet e geçiş yaptım. 6 günlük yeni aboneyim.

Türk Telekom un kendi vermiş olduğu VDSL modemi kullanırken crc hataları 0 oluyor. Ancak VR600 kullanırken belli bir zaman sonra yüzbinleri buluyor. Türk Telekom abonesi iken 7 milyonu gördüğüm olmuştu. Yakın zamanda modem in yeni bir firmware güncellemesi yayınlandı. Yaptıktan sonra şimdilik resimde görüldüğü seviyelerde geziniyor. Bu hat la 96-97 mbit seviyelerini gördüm hız ölçümlerinde şu aralar 86 nın üstüne çıkmıyor. Hat değerlerimi yorumlarsanız sevinirim.

Hat zayıflama değerleriniz iyi görünüyor. Fakat down snr margin çok düşük. Stabil bir internet için alt sınır 8’dir. Sizin biraz daha altında. Sanırım bina içerisinde fttb kutusu var ya da saha dolabı binanızın önünde. 8 metre mesafede değerlerin böyle kötü olması biraz garip. Modeminize gelen kabloda bir sorun olma ihtimali olabilir belki. 8 saat aktiflik süresinde 350 bin crc baya fazla ve snr değeriniz bu düşük mesafeye göre fazla düşük. Bir elektrikçi çağırıp hattınızı kontrol ettirmenizi öneririm. Mümkünse kutudan veya ankastreden, nereden hizmet alıyorsanız artık, modeminize kadar ek yapmadan cat6 kablo çektirin. Fayda sağlayabilir. Bir de destek kaydı açıp hızınızı 75 mbps’e düşürmenizi öneririm. Crc hataları için faydalı olacaktır. Kablo değişiminden sonra snr değerinizde büyük bir artış olursa, hızınızı tekrar yükseltirsiniz. Kablo da fayda etmezse hizmet aldığınız portta bir problem olabilir. Boşta vdsl portu varsa değişim talep edersiniz. Sırasıyla denemek lazım sonuç elde edebilmek için.

2 Beğeni

9 katlı binanın 9. Katında oturuyorum. Binanın içerisinde girişte T-21 kabini bulunuyor. Fiber binaya kadar geliyor. İşin garip tarafı Türk Telekom un vermiş olduğu modem le kullanırken hiçbir şekilde crc hatası oluşmuyor hep 0. VR600 modemden gerçekten memnunum. Özellikle wifi performansı konusunda. Kablo olayını en kısa zamanda deniyecem.

TP-Link forum un da yaptığım araştırma sonucu firmware nedeniyle bazı modemlerinde ani hata yükselmeleri meydana geldiğine dair geri bildirimler olduğunu gördüm. Bununla ilgili beta firmware yayınlanmış. Şuan için test ediyorum 15 saat içerisinde 2 milyonu buluyorken şuan 40 bin de kalmış vaziyette. Oldukça faydası oldu inşallah firmware güncellemesiyle tamamen çözüme kavuşur.