Tp-link in yeni canavarı " TP Link Archer C54 inceleme"

İyi güzelde fast ethernet yani 100 Mbps mi kaldı bu devirde. Yeni cihaz çıkarıyorlar gigabit değil portları.Wireless hızları 5 GHz: 867 Mbps (802.11ac) 2.4 GHz: 300 Mbps (802.11n) olsa ne olucakki wan portu 100 Mbps

1 Beğeni

Ne ka ekmek o ka köfte fiyatı düşük kablosuz bir ac router. İncelemedim ama fiyatına şimdi baktım. Yeni bir ürün mü bu?:flushed:

Yoo dediğin gibi 3 kurusa 5 kofte yok :slight_smile: ama yeni cihaz çıkarıyorlar artık 100 mbit mi kaldı. Ucuza cekmek icin fiyatı tırtıklaya tırtıklaya portlardan çalmış :slight_smile: Birde saçmalık wifi hızı istediği kadar yuksek olsun e sen 100 mbit wan port koymussun 2.4 te 300 , 5 ghz de 867 mbit hız versen ne olucak :slight_smile:

Aynı fiyat aralıgında Wifi 6 lı gigabit portlu Xiaomi Mi Router AX1800 Wi-Fi 6 var bide.

1 Beğeni

Evet hemen baktım yorumumdan sonra. Maalesef bu cihaz cenevar ise bu nedir? https://www.epey.com/modem-ve-ag/karsilastir/671684-671917/tp-link-archer-c54_xiaomi-mi-router-ax1800/

Yani Xiamoi de mesh desteğige var hemde .Tplink pazarlama stratejisi resmen uygun cihaz çıkarmış ama saçma bir cihaz olmuş. Bende baktım hatta superonline ın modeminin yerine kullanıyım diye ama port olayından uymadı banada . Ufak wireless ı hiç mühim değil kullanmicam çünkü bir cihaz bakıyorum bende. Wifi 6 modem verdi SOL ama modemde hersey kapalı sıfır fonksiyon.

1 Beğeni

100 mbitlik cenever :grin:

3 Beğeni

@Maytere bu video yapıldı bugün

Hmm… siz ben konu açtıktan sonra yapmışsınız sanırım saat farkına baktım da şimdi neyse önemli değil moderatörler gerekli görürse müdahalede bulunacaktır.

1 Beğeni

Fikir alışverişi olsun diye açtım konuyu seninki güzel bu arada detaylı bugün yapılan videosunu görmemişsindir diye etiketledim seni o yüzden rahatsız ettiysem kusura bakma @Maytere

Extender olarak kullanılırsa 100mbit hızların üstüne çıkabiliyor kablo ile bağlanması şart değil.

Kusur yok hocam niye rahatsız olayım. Ben başlık açarken dikkatlice incelemiştim sadece mükerrer olmasın diye o yüzden moderatör ilgilenir dedim.

Genede ayni fiyat araliginda daha ustun cihazlar var xiaomi de wifi 6 kapsama alani ve hizi daha yuksek ve gigabit portlu fiyat ayni aralikta

Dişleri ve pençeleri sökülmüş canavar.

2 Beğeni

Teknik olarak üstün ancak bazı senaryolarda TP-Link gerisinde kalıyor örnek verecek olursak 1 adet daha az LAN portu bulunuyor. Antenleri TP-Link 5 dBi iken Xiaomi 4 dBi ayrıca üzerinde bir WPS tuşu barındırmamakla birlikte TP-Link’in aksine sadece Router ve Repeater olarak kullanılabiliyor. Ayrıca DDNS, IPTV ve UPnP özelliklerinden yoksun.
Kısacası spesifik bir amaca yönelik tercih sebebi söz konusu olacaksa Mi router açık ara galip.
Ama çok amaçlı kullanım ve fonksiyonel olarak daha çeşitli imkanlara sahip olup ihtiyaç anında kullanabilmeyi umut ettiğiniz bir cihaz arıyorsanız, ancak önceliğiniz gigabit hızlar değilse TP-Link.

3 Beğeni