TP-Link ax73 modem kurulumu (fiber)

Arkadaşlar merhaba. Bugün TP-Link modem sipariş ettim. Turk.net’in kendi verdiği modem yerine kullanacağım. Ayarlarını nasıl yapmam gerekiyor? Bilmem gereken bir nokta var mı yoksa internet servis sağlayıcı kullanıcı adı ve şifre yazıp next next yapsam yeter mi? Aynı anca telefon hizmeti de alıyorum. Bunun için de bir ayar yapmam lazım mı? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

İki seçeneği ayarlaman gerekiyor.

Turknetin verdiği K.a ve şifresini girerek bağlanmak.

Vlan ayarlarını yapmak, standart 35 dir.

Ev telefonu için voip seçeneği mevcut ama ara aparat gerekiyor. Ethernet girişli bir telefonda olabilir.

İstediğin porta voip seçebilirsin ama onda göre ev telefonu girişli almak gerekebilir.

Bu 2 rehber’i seyredin, olup olmadığını paylaşırsanız sevinirim. Ben TP-Link ile denediğimde olmamıştı. Rehberler de daha çok ASUSlar üzerinden

Merhaba, çok teşekkür ederim, tarif ettiğiniz şekilde ayarları yaptım ve kurulum tamamlandı. Ancak şu iki değeri sıfır kabul etmedi, 2 ile 4000 arasında bir değer atamamı istedi;
voIP Vlan ID ile IPTV vlan ID
Türk.net için bu değerler ne olmalı, bilginiz var mı acaba? Evde ev telefonu da var, dediğiniz gibi bir aparat alıp RJ45 çıkışını RJ12’ye çevirmem lazım. O işi hallederim ama bu VoIP Vlan değerini de doğru girmem lazım sanırım telefonu kullanmak için.

Sanırım vietnam profili bize uyuyor. Hiç farketmiyorda olabilir. Bu modemde telefon kuranı görmedim. Kaç olduğunuda sordum yazmıyor yada biz bulamadık.

Arıza kaydı açıp sorsam bilirler mi acaba?

Daha iyi uzmanlar bilme ihtimali var.