TP-LINK Archer VR300 SNR Margin Değeri

Merhaba. 3-4 ay önce TP-Link Archer VR300 modem aldım fakat son 1 aydır sürekli internette kopmalar hızda düşüşler yaşıyordum. 1 haftadır değerleri gözlemlediğimde snr margin değeri 8-10 db arası gidip geliyor, kopma yavaşlama yaşadığımda da bu değerler 1 db’e kadar düşüyor bazen modemdeki internet ışığı sönüyor bazen sönmüyor ama yine de sayfalar yüklenmiyor bazen modemi kapatıp açana kadar düzelmiyor. Arkadaşımdan ödünç Zxyel marka modem aldım bu modemde ise snr margin değeri 17 dbde ve şu ana kadar kopma, yavaşlama veya snr margin değerinin düştüğünü görmedim. Şimdi bu 1000 TL verdiğim modemle ilgili ben ne yapabilirim bir ayarı falan mı var acaba teknik servisi aradım yazılımınızı güncelleyin deyip geçiştirdiler yazılım güncel hatta eski yazılımı yükledim yine aynı sonuç veriyor.

Kendi modemimdeki değerler bu şekilde: https://www.hizliresim.com/g9rq7vy
Arkadaşımdan ödünç aldığım modemde ise bu şekilde: https://www.hizliresim.com/rkels4r

2 Beğeni

Modemin arkasında TP LİNK VER 1.0 mı yazıyor. ?

versiyon 2

Anladığım kadarıyla 1.0 ve 2.0 sorun yaratıyor,
1.20 sorun yaratmıyor olabilir, yıllarca 1.20 kullandım.
1.20 ile değişim talep etsek acaba yine aynısını yapar mı :thinking:

çok saçma. türktelekomun verdiği dandik modemi 10 sene kullandım sorunsuz. bu modeme 1000 tl para verip aldım ne kablosuz ağı doğru düzgün çekiyor ne internet stabil

Garantiye yollarsan kesinlikle değişim istediğini söyleye bilirsin. Versiyon 1.20 ile yada vr400 v3 ile değişim. Sana kalmış.

Vr400 yeni çıkarmışlardı.

Eski cihazlar santrallere uyum sağlaması için özel olarak servislerin isteği üzerine tasarlandılar, dışardan satın alamazsın. Dışarıdan alırsanda ikimci el olarak satarlar.

Merhaba. Servise gönderdim herhangi bir sorun yok deyip geri gönderdiler. Arkadaşımdan aldığım modemi kullanıyorum herhangi bir problem yaşamıyorum ama bu modemde snr margin değeri düşük ve kopma yaratıyor ne yapmam lazım ?

Eski yazılımı kurunce yine aynısını mı yapıyor

Evet. Eski yazılımda da aynısı oluyor. Resetleyip sıfırdan kurdum hala aynı. Snr margin değeri 8-10 db arası gidip geliyor çoğu zaman da kopma yaratıyor. Ama arkadaşımdan aldığım modemde 16-17 db arası gidip geliyor. Bu fark normal mi sizce? Snr margin değerleri modemden modeme değişebiliyor mu acaba?

Belki rj11 girişi problemi yapıyor olabilir.

CAT 5 kablonun ucune ek olarak takmıştım ondan olabilir mi? CAT 5 kabloya direkt jack çaksam sorun olur mu çalışır mı?

Çalışır neden olmasın.