Tip 7 ve tip 23 saha dolabı

Arkadaşlar selam

Bağlı olduğum saha dolabinda degisiklik yapıldı tip7 ve tip23 saha dolabı koyuldu. Ancak 2 ay oldu hala aktif değil (dolaplardan fan sesi vs gelmiyor). Bu sürede ben internet kullanmaya devam ediyorum. Eski saha dolabını da kaldırdılar. Bu durumda ben nasil internet kullanıyorum. Benim hattım nereye bağlı oluyor bu geçiş aşamasında bilen var mıdır?

İkinci olarak dolaplar bana 150 metre mesafede. Bu mesafeden tahmini ne kadar hız alabilirim

Hattınızı başka bir dolaba aktarmış olabilirler. 150 Metre mesafe var ise iç hattınızda sağlamsa 100 Mbps ‘e kadar hız alabilirsiniz. Genişbant Erişim Kabinleri hakkında ne zaman aktif olucaklarıyla ilgili bağlı olduğunuz Türk Telekom Müdürlüğü’ nden bilgi alabilirsiniz.

1 Beğeni

Bağlı olduğum saha dolabını nasil öğrenebilirim bu süre zarfında

1 Beğeni

Bağlı olduğunuz Türk Telekom Müdürlüğü veya TurkNet Online İşlemler Merkezi üzerinden temsilci ile iletişime geçerek bilgi isteyebilirsiniz.

73 metrede 75 zor.goruyorum :slight_smile: knka 4 db de
0crc pandemiden sonra 100 rahat alirim

1 Beğeni

Bölge yoğun kullanımından dolayı atanabilir hız düşmüş olabilir.

aynn baran kardesim oyle.zaten pandemiden sonra turknetle.ucusa.devam :raised_hand_with_fingers_splayed:

Ti7 ve tip23 yanyana bu dolaplardan hangisine bağlı olmak avantaj olur mantıken tip23 mü?

dolap konusunda hic fikrim.yok kanki ama.bilgisi olan kardesmlerim.yorumlarsa cok iyi olur.ogrenmek.lazm :grin:

1 Beğeni

Merhaba, Tip 23’e bağlanmak daha avantajlı ve ileriye dönük.

Tip23: FTTB/Eth Bu sistemde fiber kablolar binanıza kadar gelir binanizdaki kabine girer. Kabinden dairelere CAT6 Ethermet kablosu çekilir bu sistemde sinyal E-WAN olarak verilir. Turkcell de bu sistemi kullanır. T17 ve üstü T serisi kabinler ve Alcatel MDU ya da normal MDU/KTA cihazları ile verilir. 1Gbps(1000Mbps) hız alınabilir. Aboneye router verilir.

Tip7: FTTC: Bu sistemde sokaklara saha dolapları yani DSLAM’lar yerleştirilir. Fiberoptik kablo bu kabinlere kadar gider.Kabinden de dairenize kadar bakır kablo gelir. Bu kabinlerden ADSL,VDSL ve PSTN hizmeti alınabilir. Sokağınızda bu sistemden varsa kabina uzaklığınıza göre 100Mbps alabilirsiniz. Türk Telekom’da Tip serisi kabinler kullanılır. Birçok modeli vardır ancak genelde Tip7, Tip5, Tip9 ve Tip1 görülür.

1 Beğeni

Bu tip 23 dolaplar kaç kişiye kadar hizmet veriyor ?