Tenda V1200 Kurulum Tamam Ama İnternete Bağlanamıyorum

Herkese merhabalar.Tenda V1200 model modemle Vdsl başvurusu yaptım.Kurulum yapıldı ayarların hepsi normal ama internete giremiyorum.Ekran görüntülerini ekliyorum.

Merhaba, modeminizin bağlantılarını kontrol eder misiniz? Modeminize bağlı olan bütün bağlantıları çıkartın ve tekrardan bağlantıları yerine yerleştirin.

Defalarca kez yaptım ama yine aynı.

Modem arayüzünde bulunan TurkNet tarafından size verilmiş olan modem kullanıcı adı ve şifresini doğru girdiğinizden emin olunuz. Doğru ise TurkNet Online İşlemler Merkezi - Teknik & Destek - Yardım Merkezi - Arıza - İnternete Bağlanamıyorum İnternet Işığı Yanmıyor bu adımları izleyerek destek kaydı oluşturunuz.

1 Beğeni

Kullanıcı adı ve şifresi tamamen doğru.Modem üzerindeki ışıkların hepsi yeşil yanıyor ama nete girmiyor.Defalarca kez reset attım yeniden kurdum yok bir türlü olmuyor.Ekran görintülerini ekleyemedim ama DSL istatistiklerinde modeme internet geldiği gözüküyor ama girmiyor.

Modem IP almıyordur. DSL vardır.

Bu şekilde kayıt açın. Abonelik işlemleriniz tamamlandıktan sonra IP alacaksınızdır.

1 Beğeni

modemi 2 yildir kullaniyorum ayni modemi bu cihazlar arizali gelebiliyor.Ethernet portlarini degistirip deneyin wifi baglanin deneyin en azindan internet varmis vs ama sorun modem kaynakli olabilir.ben hic sorun yasamadim gayet memnunum tendadan tek sevmedigim ozelligi 4 portun yalnizca bir tanesi gigabit

Sorun halloldu.Bendeki modem V12 AC 1200 modeli imiş 4 portuda 1 gbps.Bağlandığımdan itibaren 65mbps civarı alıyorken şuan hızım birden 2mbps e düştü.Dsl istatistiklerinde ve türknetin arıza kaydındada aynı şekilde 2 olarak gözüküyor.Neden böyle bişey oldu acaba durup dururken.Snr margin 8.7 Hat Zayıflaması 39.5 şuan.Daha öncesi Snr 9.4 Hat Zay. 27.0 idi.

Zayıflamanız 2 şekilde de var. Peki, şuan ki modeminizin hat değerlerini paylaşır mısın?

  • Hattın da ek, dsl prizi ve splitter varsa kullanma/yenile (YAK1)
  • Ankastre bağlantılarını ve kablonu kontrol ettir, duruma göre yenile (YAK1, CAT6)

Hatta gördüğüm 1 ek var ama muhtemelen 1 ek daha vardır.Modemim yanında gelen sıfır splitter var şuan için o takılı ama ankastreden modeme direk cat6 kablo çekecem,sipariş verdim onun gelmesini bekliyorum.Hız 2 ye düştüğünde snr değişmiyor ama zayıflama 40a çıkıyor.

1 Beğeni

İşlemlerinizi bitirdikten sonra tekrar değerlerinizi bekliyorum…
NOT: Bağlantılarınızı YAK1 klemens ile yapın.

Yak1 klemens bulamafım malesef.Cat kablonun uçlarını uzunca şekilde ankastreden çıkan kabloya doladım,Elektrik bandı ile sıkıca sardım.Hız,snr,hat zayıflaması değerlerinde bir drğişim olmadı

Zayıflama kaynağı dış hat eğer iç hattınızı kontrol ettiyseniz ve buna rağmen bir gelişme yoksa. Kablolu şekil de test yapıp paylaşır mısın?

Merhabalar

Bende de aynı modem den var. 4-5 aydır kullanıyorum. 5 yıllık kesintisiz türk Telekom kullanımından sonra TurkNet e geçtim. 6 aydır türk netteyim. Son 1 haftadır. İnternet hızım 1 mbps in altına düştü modemdeki ışıkların hepsi yanıyor. Ethernet kablosu ile PC bağlandığımda dsl ışığı gidiyor ve interne ışığı kesilip kırmızı yanıyor çıkardığında wifi üzerinden bağlandığımda ışıklar yanıyor ama hız hala dusuk TurkNet müşteri hzimetlerini aradım iç tesisat veya modem dedi bende ikilemde kaldım. İç tesista için 300 TL istiyorlar ne yapmalıyım sizce

Selamlar @Mrmorning35, destek kaydı oluşturduğunuzda önce santralden ankastre kutusuna kadar inceleme sağlanır. Bu alanlarda sorun olmadığı tespit edilir ise iç tesisat kontrolü gerekir. 300 TL ücret, iç tesisatınıza müdahale sonrası çözüm ile birlikte tahsil edilir. Bunun dışında ücret alınmaz. Dilerseniz farklı bir elektrikçi yardımıyla da iç tesisatınızı kontrol ettirebilirsiniz.