Telekom Tahattüt cayma

Türktelekom da 2 senelik sözleşmemin bitmesine 9 ay kaldı. Bugün itibari ile sözleşmemden cayarsam 2430 lira gibi bir ücreti fatura yansıtacaklarını söylediler. Tüketici kanununda 12 ay üstü sözleşmelerde tüketici hiçbir neden göstermeden ve ceza ödemeden cayabilirsiniz deniyor. Bu konu hakkında bilgisi olan varmı ? Nasıl bir yol izlemem gerekir ?

Ben iptal etmeden once yazili bir dilekce ile talepte bulundum sonrasinda kabul etmediler ve iptal talebini kapadilar. Sonrasinda btk uzerinden ve edevlet uzerinden iptal talebinde bulundum sonuc ayni. Bunlari yapma sebebin ozellikle resmi kayda gecmesiydi fesih taleplerimin. Sonrasinda tuketici hakem heyetine basvuru yaptim bu taleplerimide tarihleriyle ekleyerek. SOL savunmasini yollamis durumda 1 ay kadar once eli kulaginda sonuc cikar. 2 aya yakin oldu bu surec toplamda ve SOL talep ettigim 1000 mbit hizmeti verdigi icin iptal de etmeyecegim artik ama karar neticede ornek bir karar olacak bende merakla bekliyorum.

2 Beğeni

Tr den yana ümidim yok ama deneneye değer.

1 Beğeni

Sonuç çıkınca beniee bilgilendirirsen aynı yoli bende takip ederim.

Tabikide forum konu acarim

9 ay bekle bence
20 Karakter

9 ay beklemek saçma gerekirse hakkını arasın

1 Beğeni

Sirketimiz bunyesinde calisan avukata da danistigimda tuketici hakem heyetinden karar %90 lehimizde cikar bazen kanunda olsa dahi politik olarak aksi kararlar cikiyor dedi. Leyhimizde karar sonrasi resmi yazili dilekcenizi verdiginiz gun ile karar tarihi arasindaki odenen tutar icin ayrica bir basvuru veya dava acarak o bedelde alinabilir dedi

1 Beğeni

Malesef ki kanunlar ne kadar tuketiciden yana gozuksede yazili olarak fiiliyette sabır istiyor ve uzun suruyor kimsede bunlarla ugrasmak istemediginden firmalar bu derece rahatlar

gün gelecek tahhüt tarihe karışacak inşallah

Benim konumda acikcasi Superonline en sonunda olmaz denileni yaparak fttb ile binadaki switch ten ozel port tanimlayarak bana eve cat 6 ile 1000 mbit verdi . Su andada sitede 5 blok 435 konut tum altyapisini yeniliyor kablolari cekti ftth gpon getiriyor. Ben bu yasal sureci tum siteye anlattim cunku ve herkes sikayetciydi. Bu surecte tt ve TurkNet e basvuru yaptirdim site mudurune. Tt projeyi onayladi. Bir Turknette muhattap bulamadik geri donus bile olmadi benim tum derdim Gigafiber getirmekti ve 435 konut Sol den sikayetci TurkNet 'e gecmeye hazir ama bu treni kaçırdılar malesef

2 Beğeni

%70 zammi btk bugun onaylamis . %70 zam oldugu taktirde su an verilen taahutler tuketicinin avantajina olucak net sekilde

2 Beğeni

Treni kaçırma olayı yok bence TurkNet gelse cayma bedeli ödeyerek geçmek bile SOL’den daha ucuza mal olacaktır yıllık olarak. 1 Gbit upload var ayrıca. :roll_eyes:

140*12= 1680 TL TurkNet fiyatı

400*12= 4800 TL SOL fiyatı

1 Beğeni

oturdugum sitede kaçırdılar malesef. oturdugum bolge geneli üst gelir seviyesi ve aradaki fiyat farkını önemsemeyecek bir kitle. Fakat Superonline dan bu derece şikayet varken altyapı kaynaklı getirselerdi 140 ın daha ustunde bedeller odemeye hazırdı buyuk bir coğunluk ve tek dertleri adam gibi internet hizmeti almak. Fakat Superonline altyapısını GPON a yeniledi ve bu insanların bir çoğu TurkNet diye bir firmadan bi haber site toplantısında ben uzun uzun açıkladım ve ikna oldular ama bu noktada geri donus olmayınca olumlu veya olumsuz basvuru yapıldığı halde insanlar e ne oldu TurkNet basvuruda yapıldı geri dönüş bile olmadı diyorlar haklı olarak.Artık getirse dahi zaten Superonline sıfırdan FTTH altyapı ile hız soeunlarını ortadan kaldırınca kimse zamanında geri donus dahi yapmayan firmaya guvenmeyecektir.Turknetin Upload avantajına gelince kullanıcıların çok buyuk bir çoğunluğunun upload ile işi yokki bakınca. Netflix Spotify iptv web mobil alışveriş vs kullanıyor %90 kesim .bu noktadada insanlar hızlı açılsın donma olmasın vs kafasında.

1 Beğeni

Hocam nerede oturuyorsunuz?

Benim Hakem heyetinden döndü hocam 10 ay kalmıştı. Sonuç da 6 ay sonra açıklandı ve stres vs cabası. Tavsiyem devam etmeniz.

Istanbul Bahçeşehir hocam .

1 Beğeni

bende aynı şekilde 6 ay varken vodafonenet den cayma bedeli olmadan iptal ettirdim. önce tüketici hakem heyetine başvurup kaç tl cayma bedeli çıkıyorsa o tutarı yazmıstım dilekçeye. karar verildikten sonra iptal ettirmiştim interneti tüketicci hakem heyeti raportları ile e devletten kapattırmıstım interneti.