Telekom ile türknette farklı hizmet görünmesi

Merhaba

Türk Telekom ile alt yapı sorgulamada fiber görünmekte TurkNet ve diğer iss lerde vdsl görünmekte telekoma abone olursanız fiber abonelik oluşturabiliriz dedi fakat fiyat ve taahhüt politikası nedeniyle istemiyorum telekom ile diğer saglayıcılarda farklı görünmesi neden kaynaklı TurkNet 'te de fiberden yararlanmak için ne yapmam gerekli

Dairenize sarı-gri-siyah vb. fiber kablo geliyor mu? Fiber altyapı eğer çalışır vaziyetteyse Telekom harici farklı firmalardan da fiber hizmeti alabilirsiniz.

TurkNet Altyapı Sorgulama sayfasından adresinizi sorguladıktan sonra Adresinizde farklı altyapı mı var? Buradan bildirin, 3 ay ücretsiz internet kazanın! kısmından TurkNet’e fiber altyapınızın mevcut olduğunu bildirebilirsiniz.

Herhangi kablo gelmiyor daireye

Basvuru yaptım yeni aboneler için diyor vdsl abonesi yim bende yararlanabilirmiyim

Hocam binanın girişinde, bodrumda vs. https://imgyukle.com/f/2022/01/01/oSIU0S.jpg bu şekilde bir kutu var mı? Eğer yoksa binada ftth fiber yoktur. Telekom çoğu zaman vdsl altyapıda 100 mbit’e yakın hız alabildiği için altyapınız fiber diyerek bilinçli olmayan müşteriyi kandırıyor ama işin aslı öyle olmuyor ne yazık ki…

Fiber kutu görmedim vdsl hat 100 megabit görünüyor ama ttde fiber diyor binaya kadar

Binada bir ihtimal FTTB sistem olabilir ama o da bakıra döndüğü için teknik olarak fiber olmuyor. Dediğim gibi telekom bilinçsiz müşteriyi bu şekilde kandırıyor. Kısacası fiber kullanamıyorsunuz ancak hattınız 100 mbit görebildiği için şanslısınız şuan hali hazırda fiber paketlerde de 100 mbit üzeri verilmiyor. Ama ilerisi için bir şey diyemem :slight_smile:

1 Beğeni

@Kicco İnternet Altyapı Sorgulama - GÖKNET İLETİŞİM A.Ş. bu site üzerinden altyapını sorgular mısın?

Yanlış bilmiyorsam binaya kadar fiber gelmiyor hocam.

Binaya kadar fiber geldiğinde FTTX V1 (FTTH/FTTB) şu şekilde yeşil görünüyor

image

FTTH/FTTB fark etmeksizin 100 Mbps in üzerinde paketler çıktığında kullanabilirsiniz.
Bunun haricindeki diğer 3 seçenek (ADSL, VDSL ve FTTX V2) fiber değil, 100 Mbps in üzerinde paketler çıktığında kullanamazsınız.

Vdsl de 100 megabit görünmekte ozaman fiber değil vdsl hat anladığım kadarıyla

2 Beğeni