2 tane TurkNet aboneliğim var, bu bahsettim abonelik köyde, mahalle olarak geçiyor. Altyapı sorgulama sorgulamalar 100mbps gösterse de maksimum 20 mbps alabiliyorum. O da bilgisayarıma 13 mbps gibi geliyor. Bu değerler sadece ben kullanırken anca yetiyor, bütün ev kullanınca sıkıntı çıkıyor. Vdsl altyapıda neden değerler bu kadar kötü anlamadım ben. Altyapı siteleri nereden alıyor bu bilgileri, sorun tam olarak nerde onu öğrenmek istiyorum. Nereye kadar 100mbps geliyor da sonra 20 ye düşüyor. Sokakdaki dolaptan ise düzelecekse kablo çekerim ama sanmıyorum. Nereye yazsam başvursam bir faydası olur? Telekom ekibinin numarası var, sorun olduğunda ilgileniyor ama maksimum 16 alırsın uğraşma diyor. TurkNet kurulumcu arkadaş aradığında burdaki hatlar havai maksimum 19 alırsın dedi, havai hat ne demek onu bilmiyorum.
Özel mesaj üzerinden size yazdım cevabınızı bekliyorum.
Selamlar @Rediron, son oluşturduğunuz kayda istinaden hızınızla alakalı işlem yapıldığını görüyorum. Hat kapasiteniz şu an 19 mbps görünüyor. Havai kablo, yaygın olan yer altından geçen kablonun aksine direklerden dairelere ulaşan kablolama anlamına geliyor. Santrale olan mesafe, bu kabloların yıpranması, santralin yoğunluğu ve kapasitesi tüm bu değerleri direkt olarak etkiliyor.