Telefonda Bazı Uygulamalara Giremiyorum

Dün TurkNet’e geçtik ve internet hızı gayet iyi. Tarayıcıdan internet sitelerine girmek istediğimde herhangi bir sıkıntı olmuyor ancak bazı mobil uygulamalarda sıkıntı yaşıyorum. Instagram, Facebook, TurkNet Mobil Uygulaması vs. uygulamalara giremiyorum. Bu forumda araştırdığımda IPv6’yı kapatmanın çözüm olabileceğini okudum ancak bana verilen modem Huawei DG8045 ve ben bulamadım.

Edit: Şimdi bilgisayardan YouTube’a girmeye çalıştım ancak internet bağlantımın olmadığı yazıyor.

IPv6 ile bağlanmıyorsunuz büyük olasılık ile modem ara yüzü üzerinden dns adresi değişikliği yaptınız mı?

DNS adresi nasıl değiştiriliyor pek fazla bilgim yok. Az önce modemi resetledim şu anlık düzeldi. Dün bu sorunu yaşayınca modemi kapatıp açtığım zaman birkaç dakikalığına düzeliyor sonra tekrar sıkıntı oluşuyordu. Bir süre daha bekleyip son durumu yazarım ona göre devam edebiliriz.

1 Beğeni

Yaklaşık 2 saat oldu ve şu an hala sorun yaşamıyorum. Modemi resetlemek işe yaramış gibi görünüyor.

1 Beğeni

Sorunun çözümüne sevindim, iyi günlerde kullanın hizmetinizi.

2 Beğeni

Kesinlikle aynı sorunları yaşıyorum. Twitter, Instagram, lcwaikiki,Trendyol hatta ve hatta TurkNet uygulamasina dakikalar sonra nacak girebiliyorum. Çözümü nedir acaba

1 Beğeni

Snapchat E Devlet ve TurkNet uygulaması ve sitelerine erişim sağlayamıyorum. Alın bendende o kadar.

İpv6 hizmetiniz ve güvenli internet aile profili gibi hizmetleri kullanıyorsanız kapatın. Modeme reset atıp modem arayüzünden dns ataması yapın örnek dns sunucularını aşağıya yazıyorum hangisi kullanmak istiyorsanız onları girebilirsiniz.

Cloudflare
1.1.1.1
1.0.0.1

Google
8.8.8.8
8.8.4.4

Buradan çözdüm hocam çözüm çok basit. @KASPAROV hocam sayesinde.