'Tek tarife ile alt yapinizin desteklediği en yüksek hız' iddiası

TurkNet Telekom altyapısından 100 MBps FTTH abonesiyim. TurkNet CEO sunun Shift Delete Nete verdiği son röportajda çok açıkça, tek tarife/fiyat ile alt yapinizin desteklediği en yüksek hızı veriyoruz diyor. Bu ifadeyi aslında yıllardır duyuyoruz.

TurkNet sitesindeki ne hız alırım sayfasından baktığımda alt yapım maksimum 100 MBps Fiber çıkarken, yine Türk Telekom altyapısından hizmet veren başka ISPler in ne hız alırım sayfasinda Fiber 1000 MBps çıkıyor ve başka ISPler bu 100 üzeri paketleri satıyor/verebiliyor.

TurkNet in ‘tek tarife ile alt yapinizin desteklediği en yüksek hızi veririz’ iddiası VDSL ve Gigafiber altyapilari için yerine getirildigine dair bir şüphem yok. Fakat benim gibi Türk Telekom altyapısından hizmet alan TurkNet müşterileri için bu iddianin yerine getirilmedigini düşünüyorum.

TurkNet’in ne hız alırım sayfasında, binasında Türk Telekom FTTH alt yapısı olan müşterilere, alt yapının desteklediği en yüksek hızin telekom altyapısında1000 olmasına rağmen 100 gösterilmesinin yanıltıcı olduğunu düşünüyorum.

Siz ne dersiniz?

1 Beğeni

Selamlar @farcel, aslında buradaki ayrım şurada başlıyor; altyapınızda 100 mbps’e kadar olan hızları, herhangi bir kısıtlama olmadan sabit fiyattan sunuyoruz. Yani örneğin ADSL x fiyat, VDSL y fiyat, şu hız z fiyat gibi bir karmaşa söz konusu değil. Forumdaki geri bildirimlere istinaden kullanıcılarımızın yerel sağlayıcı altyapısında daha yüksek hızlara erişmek istediğini biliyorum. Fakat şu an için TurkNet özelinde böyle bir durum mevcut değil.

Anlıyorum ama ‘alt yapinizin destekledigi en yüksek hızı veriyoruz’ demekle ‘alt yapinizin desteklediği 100 MBps e kadar olan en yüksek hızı veriyoruz’ demek arasında bence büyük fark var.
Bahsettiğim videoda TurkNet CEOsu Cem Bey in söylediği cümlelerde böyle bir detay yok.

İsteğim çok basit: TurkNet kalitesine alışmış iken sırf daha yüksek hiz veriyor diye, falannet fesmekannet adlı, kalitesine dair şüphelerimin olduğu firmalara geçmek istemiyorum.

Sakın TurkNet gigafiber demeyin… Caddenin karşı tarafındaki sokakta, evime 500m mesafede TurkNet Gigafiber var ve neredeyse 2 yıldır gelemedi, gelemiyor.

TurkNet GigaFiber altyapısı üzerinden 1000 mbps’e kadar bu tarife anlayışı ile hizmet sunuyoruz. Konu sadece yerel sağlayıcı altyapısı özelinde 100 mbps ile sınırlı kalıyor.

Peki 100 üstü hızlar verilmesi için bir çalışma var mıdır?

Selamlar @habib723, yerel sağlayıcı altyapısı üzerinden daha yüksek hızların sunulmasıyla alakalı şu an için bir gelişme bulunmuyor.