Tanımlanan hızın düşürülmesi ve sabitlenmesi @EFG

Öncelikle merhabalar, 26.04.2022 günü öğlen saatlerinde VAE pasif duruma geldi ve internetim kesildi. 27.04.2022 öğle saatinde ise TurkNet üzerinden açtığım destek kaydından sonra aktif edildi. Destek kaydım TT’a iletildi ve hattım etkinleştirildi. Bu olaylardan önce TurkNet aboneliğim ilk başladığı günden itibaren 99.99 mbps hız tanımlıydı ve hız testlerinden 86, 89 en yüksek 96 mbps sonucunu alıyordum. Şuan TurkNet portalında Teknik & Destek kategorisi altında listelenen “Teknik Bilgiler” bölümünde hızım 77.99 Mbps’ye sabitlenmiş olarak gözüküyor. Destek kaydının sonucunu iletmek için arayan Fatih A. beye durumu izah ettim. Kendileri, bakır altyapıda sonradan hız düşürme olabildiğini açıkladı (ilgisi için teşekkürler). Şuan TurkNet aboneliğimin paketi Özgür İletişim 100 fakat ben 77.99 mbps hız alıyorum. SNR değerim 7db’ye ayarlı fakat 9db’ye sabitlenmiş sanırsam. Konu hakkında gerekeni yapıp tekrar 99.99 mbps hız tanımlamanızı rica ediyorum. Konu hakkında yetkili TurkNet çalışanlarından yardımlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim. Hat değerleri ektedir. @EFG

Merhaba, bana özel mesaj olarak müşteri numaranızı veya abone numaranızı gönderebilir misiniz? Bana göndereceğiniz müşteri numarasını Enes bey’e iletebilirim.

2 Beğeni

Sizin hat benimkinin kankası satılır 88 nms profilinde kopmadan kullandırıyor. 100 almak sıkıntı çıkartabilir. Yeni gelen aboneyle kapasite düşmüştür tahminimce sizde de.

Özelden yazdım numarayı

Neredeyse 1 seneyi aşkın aboneyim ve 100mbpsde hiç sorun yaşamıyordum

dlsam kilidi gibi sanki bu.

Altyapı sorgu sonucunuz şu an ne çıkıyor?

1 Beğeni

Aynı sorun benim hattımda mevcut. Destek kaydı oluşturdum (52261640)
@EFG
Dönem dönem bu şekilde 100 mbit olarak çalışıyor. İlk bağlantı sağlandığında 100 mbit sorunsuzdu.

Bu bence de DSLAM kilidine benziyor. Böyle kalması bence daha iyi, hızı sonuna kadar alıp hat değerlerini sınırda kullanmaktansa bir tık düşük hız alıp değerlerin daha sağlıklı olması daha iyi BENCE…

Bugün bende tanımlı hızımı düşürttüm. 100Mbps tamamını alıp hat değerlerimi zorlayacağıma 88Mbps tanımlattım, daha sağlıklı artık.

 VDSL Port Details       Upstream         Downstream
           Line Rate:      8.331 Mbps       88.199 Mbps
Actual Net Data Rate:      8.192 Mbps       88.058 Mbps
      Trellis Coding:         ON                ON
          SNR Margin:       33.4 dB           17.1 dB
        Actual Delay:          0 ms              0 ms
      Transmit Power:        2.3 dBm          13.9 dBm
       Receive Power:        0.2 dBm          11.9 dBm
          Actual INP:        0.0 symbols       0.0 symbols
   Total Attenuation:        1.7 dB            2.0 dB

Attainable Net Data Rate: 49.947 Mbps 122.563 Mbps

Merhabalar, DSLAM kildi ile karşılaşan tüm kullanıcılarımız öncelikle bize bu sorun ile alakalı destek kaydı açarak yardım isteyebilirler. Netuzman arkadaşlarım hattınızı ve hizmet detaylarınızı kontrol ederek size bu süreçte yardımcı olmaya çalışacaklardır.

Eğer sorun çözülmez ve süreç uzarsa bana özel mesaj üzerinden müşteri numaranızı yazmanız yeterli olacaktır. Herkese iyi ve sağlıklı günler dilerim.


toplam 3 test yaptım ilk iki test 35-66 mbps çıktı. 3. test resimde gördüğünüz gibi

bu konuya binaen dslam kilidi olarak mı destek kaydı açayım?

aradaki hız farkı işimi yavaşlatıyor ama :frowning_face: . benim için önemli olan kesintisiz ve hızlı internet. 100 mbps kullanırken bile 1 sene boyunca hiç kesinti yaşamadım.

daha önceden böyle durumda karşılaşmıştım. talebim üzerinde açmışlardı ama tekrardan kilit koymuş da olabilirler bir fikrim yok.