Tam Hız Alamıyorum GigaFiber

Merhaba iyi forumlar. TurkNet GigaFiber kullanıcısıyım yeni bağlandı 1000MBPS download ve upload hizmetim var. Fakat hıztesti yaptığımda Max 450 Mbps ortaya çıkıyor upload ise 850 950’e çıkıyor. Eve TurkNet arıza ekibi geldi kablolar kontrol edildi altyapı kontrol edildi bir sürü işlem yapıldı olmadı. Ekip yetkilisi kablolarda altyapıda bir sorun olmadığını söyledi. Giderken işi TurkNet yazılım tarafına ilettiğini onların bakacağını söyledi. Bugün yaklaşık 16.00 Civarında TurkNet’ten arandım AnyDesk uygulaması ile uzaktan kontrol erişimi sağladı onunda söylediği şuydu “yazılım tarafında da bir sorun olmadığını tespit ettik kullandığınız kablolu cihazda sorun kaynaklanıyor” dendi başka bir bilgisayar ile denenmem istendi lakin ben de başka deneyecek PC yok.

Ethernet kartımın modeli: Realtek PCI-e GBE family Controller. 1 Gigabit Desteği Var. CAT6 Utp Ethernet Kablosu ile bağlı.

Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var bilgisayarımın üzerinde ne sorun var anlayamadım Ethernet kartı mı uyumsuz anlam veremedim.

ok ile gösterdigim yerde ne yazıyo sende ?

catsxzczcz

1 Beğeni

Aynısı yazıyor konuda da belirttim zaten “1 Gigabit Desteği Var.” diye

Telefondan bağlandığınız zaman 5 GHz ile ne sonuçlar çıkıyor ?

5Ghz Telefon desteklemiyor.

İndirmeye çalışırken max 20 21 bandında mb aldım ve 3 4 dakika sonra Torrent dondu ve çöktü Bilgisayarımın işlemcisi yetersiz geliyor galiba Core 2 duo e7500 Kullanıyorum alakası var mı Caner bey ? @caner

İşlemciniz çok eski ve yeteri kadar güçlü olmadığı için muhtemelen darboğaz oluyor. Böyle yüksek hızlar iyi bir işlemciye ihtiyaç duyuyor. Üstüne harddisk varsa performans daha da düşer.

@Alas merhaba ozan bey steam veya torrent üzerinden bir şey indirirken program donuyor zaten kapanıyor yanıt vermiyor hatası çıkıp. Core 2 Quad Q9450 taksam sizce nasıl olur ?

@Alas @caner hocam sizce işlemciden mı?

GigaFiber olsa bile belli bir yerden sonra bilgisayarın donanımları işin içine giriyor belki de işlemciye darboğaz yapıyor olabilir.

1 Beğeni

Baska ne olabilir ki ? Ethernet driver güncel ethernet kartım da 1 gigabit destekliyor

1 Beğeni

Ben başka açıklama göremiyorum şu anda. Mesela wifi 6 destekli bir router ile, yine wifi 6 desteği bulunan bir cep telefonu üzerinden kablosuz olarak test yapsanız muhtemelen 800 mbps ve üstünü görürsünüz. Ama sizin sorununuz router kaynaklı değil, örnek verdim sadece. Ne yazık ki o işlemcinin 1 gbps hız ile baş edebilmesi imkansız.

@Alas Yani hız testi yaparken yavaşlıyor ve chrome sekmesi çökebiliyor steam üzerinden oyun indirirken 20 mb bandında indiriyor ve 2 3 dakika sonra hız 0 a iniyor çöküyor bir de bu torrent meselesi yukarıda yazdığım gibi :roll_eyes:

İnternet’i kullanırken işlemcinin ısı değerlerini kontrol et eğer yüksek derecede ısınıyorsa gigabit işlemciye ağır geliyordur.

1 Beğeni

Aşağıdaki Videoda 08:11’den sonrası senin durumunu açıklıyo :slight_smile: