Taahhüt edilen ve şu anki durum

Merhaba arkadaşlar, öncelikle bu bir şikayet durumu değildir, sadece neyin/nasıl olduğunu anlamaya çalışıyorum.

iç tesisatımı 2 yıl kadar önce yenileyip, özel bir ayar yapmadan hızımı yükselttim ve sorunsuz olarak kullandım

özellikle 1 sene kadar önce olması gerek, pek emin değilim, bağlantı hızım düşmeye başladı. Yani default ayarlarla 50’ler seviyesine kadar geçen hafta düştüğünü farkedince destek kaydı açtım, verilen cevap:

az önce turknetin sorgulama kısmından :
image
bana pek inanlır gelmediği için hemen arkasından da (birkaç dakika öncesi)
image

eklemiş olduğum
dsl dmt init "w vd set tx 0" dsl dmt init "w vd set rx_b 0"
keenetic modemdeki hat bilgisi

image
Bu kodu girmezsem de 50’lerde geziniyor.

vaadedilen hızı alamama sebebi/sebepleri nelerdir
saha dolabı/kapasite ise sorumluluk yerleşik operatörde mi?
DSLAM ise yine yerleşik operatörde mi?
iç tesisat sanmıyorum çünkü dediğim gibi ankastreden direkt modeme kablo çekildi
benim aklıma başka bir şey gelmiyor

ana sorum: bu hız nasıl oldu da düştü ve nasıl eski haline döndürülebilir. bu sözleşme ihlali midir çünkü 100e kadar ile zaten 75 ya da 50ye kadar olan kısmı kapsıyor. kaldı ki hat kaldırmıyorsa upload’ım nasıl 20’ye tanımlı ve testlerde 4-5 aygıt bağlı iken 18-19’larda görünebiliyor.

Şimdiden teşekkürler

Sokağınızda yeni aboneler oluştukça ve var olan aboneler hızlarını yükselttikçe sizin alabileceğiniz hız azalır. DSL doğası gereği böyle berbat bir teknoloji, ankastredeki bağlantı da sağlamsa pek fazla yapabileceğiniz bir şey yok, SNR değerini modemden 8e çekip 60 civarında bir hız almanızı tavsiye ederim. Fiber gelene kadar böyle sürüneceğiz işte.

yanıt için teşekkür ederim
snr’ı otoya aldığımda (kodlarla birlikte tabii) 60larda sabit olarak kullanabiliyorum. bu kısımda sorunum yok.
saha dolabının upgrade’i mümkün müdür yani kapasite arttırımı gibi, yoksa yeni bir dolap mı eklenmesi gerekir? dolaba evet 120 m kadar mesafedeyim ama santrale yürüyüş mesafesi olarak yaklaşık 500m .

Bu yıl TT geniş çaplı dönüşümler yapıyor, kesin olmamakla birlikte eğer büyükşehirde iseniz yıl sonuna kadar en kötü FTTB en iyi ihtimalle FTTH a dönüştürülürsünüz, büyükşehir dışında iseniz 2025 sonunu bulabilir.

istanbul, avcılar
son 3-4 yıldır en azından merkez bölgenin kentsel dönüşüme girmesi sebebiyle binaların %80i, yeniden inşa edildi. bu dönemde altyapıyı geliştirmeyen şirketten hizmet kalitesinde iyileştirme beklemek, optimistik olur kanaatindeyim.

Yeni binalarda direkt fiber bağlıyolar artık,bizde de 50 mbps var 10 yıllık bina. 4 metre dibimdeki bina yeni yapıldı 1-2 sene oluyor 1000 mbps altyapı var.

buna biz sadece güleriz :smiley: TT daha abonelerin %30 una bile Fiber götüremedi, halen aktif 10.000.000 'dan fazla DSL hat var, yılda ancak 500.000 yeni haneye Fiber götürebiliyorlar, yani bu gidişle bizim Fiber’e kavuşmamız 15-20 yıl sürecek gibi.
İstanbul’un orta yerindeyim ama ne bende ne de ilçemde hiç FTTB FTTH erişim yok, İstanbul’un bir çok yerinde de gelişim göremiyorum.

1 Beğeni