Taahhüt bitimi başka operatörden geçiş ile ilgili soru?

Arkadaşım şu an Turk Telekom abonesi. Taahhütünün bitmesine az kalmış.
Arkadaşını getir kampanyası ile Turk.net e geçişte yardımcı olacağım. TT’de Cezaya düşmemek veya yeni bir fatura ödememek için hangi tarihte geçmemiz gerekiyor diye düşünüyoruz.

Arkadaşımın Türk Telekom daki taahhüdü 20 nisan da bitiyor diyelim.

SORU- 1 - Arkadaşım Türk Telekomdan taahhüt cezasına düşmeden ve yeni bir Türk Telekom faturasına yakalanmadan kaç gün önce başvurumuzu yapmamız gerekir?
SORU- 2- Geçiş yapamazsak veya Taahhüt tarihini geçersek Türk Telekom aylık 350 TL lik bir standard paket devreye girecekmiş. Örneğin geçiş sürecinde bir hafta Türk Telekom kullanmaya devam etsek, bir aylık 350 TL lik fatura mı gelir? yoksa bir haftalık 350 TL /4 hafta =87,5 TL mi öderiz?

tşk.

Muhtemelen kullanım mikatarı kadar faturalandırma yapılır. Ayrıca bence fatura kesimine son 15 gün kala yada son ay başında direk yapmak en mantıklısı en fazla son ayın faturasını keserler zaten 120 TL ye kadar TurkNet karşılıyor .

Taahhüt bittikten sonra kullandığı gün kadar öder.

Taahütün bitimi hafta için perşembeye denk geliyor diyelim 3 gün önceden işlemi başlatıp belgeleri siz kargoya verin. Gidip onaylanıp işletmeci değişikliği yapılana kadar zaten taahhüt bitmiş olur.

Son 1 hafta 10 gün kala geçiş sağlarsanız daha iyi olur. Geçiş süreci bulunduğunuz bölgeye göre değişebiliyor. Aslın da transfer olacağınız için fazla bir süre geçeceğini sanmıyorum. Evrakların hazırlanıp gönderilmesi ve TT ye başvuru süreci, aktivasyon der iken en gec 1 haftaya geçiş sağlarsınız diye tahmin ediyorum. Zaten TurkNet 120 Tl ye kadar karşılıyor. Yukarı arkadaş açıklama yapmış zaten :slight_smile: Şimdi den hayırlı olsun diyorum :slight_smile: İyi günler.

Siz online işlem merkezine girin ve arkadaşını getir başlığı altında ki davet metni içinde bulunan taahhüt sayar uygulaması bağlantısına arkadaşınızın bilgilerini girin. Taahhüt süresinin bitimine yakın TurkNet abone merkezi iletişim kuracaktır. Siz veya arkadaşınız da takip edebilirsiniz. Arkadaşınıza davet kodunuzu verirseniz aranma olduğu zaman direkt olarak kodu verir abonelik kısmında ilk adımı atmış olur.