Sürekli yükselen ping

TurkNet destek ekibi sürekli aynı şeyleri tekrar tekrar tekrar söylüyor ama çözülen bir problem yok. Her akşam sürekli pingim çıkıyor önceleri yurt dışı sunucularda bu meydana geliyordu şimdi türk sunucularında bile 200ms değerler alıyorum ve zaman zaman kopmalar yaşanıyor. Ticket açtım aradım söyledim bir çözüm üğretmek yerine santral yoğunluğu diyerek geçiştiriyorlar. Komşularım farklı sağlayıcılar ile çalışıyorlar bu tarz problemleri yok.

1 Beğeni

Merhaba, modeminizin arayüzüne giriş yapıp bizimle DSL değerlerinizi paylaşır mısınız?

Eğer hat zayıflamanız yüksek ise kopma sorunları yaşamanız muhtemel ayrıca ankastreden modeminize kadar gelen kabloda ek veya iç tesisatınızın eski olması da neden olabilir tabii başka etkenlerde olabilir yani saha dolabındaki portunuzda da sorun olma olasılığı olabilir.

Pastebin | Laravel.io bu değerlerden mi bahsediyorsunuz?

1 Beğeni

Hızınızı ne yazık ki azcık 1 miktar düşürmeniz gerekmekte çok fazla hata alıyor modeminiz bu hatalar size online oyunlarda aşırı şekilde yansır ki sizde aynı şeyleri diyorsunuz… Hat değerleriniz mükemmel ama kullandığınız hız ne yazık ki size elverişsiz :confused: saha dolabından size gelen kablo elverişsiz ya da ankastreden gelen kablo sıkınıtılı ya da her 2si

Şu söylediklerinizi 1 tane destek ekibi üyesi söylemedi. Teşekkür ederim. Hızımı panel üzerinden kendim kısıtlayabiliyor muyum?

2 Beğeni

Talep oluşturmanız gerekecektir

Qos ayarı galiba bunun içindir modelinizi bilmediğimiz için hiç 1 şey diyemeyeceğim :confused:

Modeminize gelen kablolarda kesik veya ekleme var mı?

– Hat değerlerinizi incelediğim zaman CRC ve FEC hatanızın fazla olduğunu görüyorum. CRC ve FEC hataları modeminizin yazılımından veya iç tesisattan kaynaklı sorunlar olabiliyor.

– Modeminizin yazılımını güncellemeyi veya güncel ise bir önceki sürümüne dönmenizi rica edebilirim ayrıca ek olarak iç tesisatınızı bir elektrikçiye kontrol ettirmenizi de önerebilirim yani ankastreden modeminize kadar gelen kabloları.

Merhaba @AdnanG06, öncelikle karşılaşmış olduğunuz sorun nedeniyle üzgün olduğumuzu bilmenizi isterim. Size bu konuda yardımcı olmaya çalışacağım. Bana müşteri numaranızı özel mesaj üzerinden iletir misiniz?