Sürekli yüksek ping

unknown (1)
unknown (2)
Tracert sonuçlarım böyle.
Online oyunlarda tr serveri dısında yurtdışı pingleri çok kötü artık frankurtta 90ms almaktan gerçekten sıkıldım

2 Beğeni

Vdsl kullaniyorsan hat degerlerini ata bilirmisin

vdsl kullanıyorum evet

Hat degerlerin iyi baska bilgisayarda denedinmi tracert testini ethernet kablonda sorun olabilir

Birde yüksek ping olan oyunun sunucusuna tracert at sonra onu TurkNet 'e gonder cözerler

Merhabalar, hat değerlerinizde bir sıkıntı göremiyorum INP ve CRC hariç. INP ve CRC’nin sebebi büyük ihtimalle modem yazılımdan kaynaklı olabilir.

INP benim pingimi etkiler mi? ve modem yazılımından kaynaklı derken tam olarak anlayamadım ne yapmamı önerirsiniz?

Modeminizi güncellemeyi deneyebilirsiniz.

Eskiden okuduğum bir yabancı bir makalede INP’nin modemin gecikmesini belirttiğini okumuştum. Hat değerlerinizde CRC yani paket kaybı görünüyor fakat bunu modem güncellemesi ile düzeltebileceğinizi düşünüyorum.

Ek olarak:
Tracert yerine Speedtest veya nPerf gibi web siteleri üzerinden hız testi yaparak hız ve ping değerlerinizi bizimle paylaşır mısınız?

Defalarca ticket attım gerçekten rahat 15 20 kere hiçbir yardım alamıyorum sadece oynadığınız sunucuyla alakalı olabilir diyip geçiyorlar yani bunun ISS kaynaklı bir problem olduğunu düşünüyorum çünkü örnek veriyyorum bugün pingim 70 iken yarın 90 oluyor ve bu sabitleniyor bu da çok rahatsız edici biir durum

Tekrardan merhaba, yetkili arkadaştan rica ettim ve IP adresinizde bir güncelleme yaptı. Dilerseniz tekrardan Tracert ve Hız testi yapar mısınız?

Çıkan sonucu ve değerlerinizi sizden olumlu olarak sabırsızlıkla beklediğimi belirtmek isterim.

@alperenatici @Darkcrak Bilgisayarıma bağlanıp gerekli birkaç düzenlemeden sonra problemimi çözdü şuanda ping değerlerim baya bir düşmüş durumda kendisine ilgisi için çok teşekkür ederim :))

Hayırlı olsun, sizin adınıza sevindim. Ping illeti oyuncular için tam bir kabus. Özellikle kalıcı olanı. Alışılmış pingin 2 3 katına çıkınca botlaşıyor insan. Yapılan işlemlere dair bilgi verme şansınız var mıdır? Biz de deneyelim, faydalanalım. @Darkcrak

Elbette fakat pek fazla adım yapmadık yani ilk olarak modemi güncelledik ve sonrasında TurkNet Online İşlem Merkezi üzerinden modemi yeniden başlattık sonrasında atanan yeni IP sayesinde sorun çözüldü.

1 Beğeni

Probleminizin çözülmüş olmasına sevindim, keyifli kullanımlar diliyorum :heart_hands: