Sürekli kopan internet sorunu

Ocak ayında başlayan TurkNet aboneliğim birlikte nerdeyse ilk aydan itibaren olan seyrek kopma sorunlarım son 2 aydır günde bir iki defa olunca kopmaları gidermek için turknetten destek aldım, gelen saha ekiplerinin kontrollerinden sonra nerdeyse 15-20 dk bir olmaya başladı ve can sıkıcı bir hal almaya başladı. Halen başka bir adrestte kendi adıma TurkNet kullanıcısıyım sorunsuz gidiyor burdan yola çıkarak iki aboneliğimede sabit fiyat garantili ön ödeme yaptım. daha önceki oluşturduğum destek kayıtlarından bana çözüm için önerileri ve yaptığımız işlemleri yazıyorum,
*İlk olarak hızım 50 mbps den 35 mbps düşürülerek snr margin değeri arttırıldı ama donma ve yavaşlamalardan dolayı fazla bir verim alamadık tekrar 50 mbps geri çıkarıldı
*sonraki kontrollerden bağlantının modemden kesildiği söylendi, sorun modem kaynaklı olduğu için zyxel
vmg3625-t50b (güncellemeleri yapıldı) sıfır aldığım modemi garantiden değiştirdim sorun devam etti ve bu modemi yine turknetten hizmet alan kardeşime verdim sorunsuz kullandığını söyledi, şu anki modemim tplink archer vr400, son güncellemeleride yapıldı ve yine modemimi kontrole gönderecem emin olmak için (sanırım bu 2 markanın tercih ettiğim güncel modelleri ve normal bir ev kullanıcısı için yeterlidir diye düşünüyorum)
*TurkNet saha ekiplerinden destek alarak bina girişinden daire içi kontroller sağlandı, daire içi ve modemin değerlerinin normal, bina girişinden daireye gelen hatta etkilenmeyecek kadar bir değer kaybı olduğu söylendi. (2. kez modemi değiştirdikten sonra sorunum devam ederse son çare bina daire arasında tesisatı da yenileyecem emin olmak için)
*Modeme 3 cep telefonu 1 tablet, 1 tv ve 1 masaüstü bilğisayar (cat6 kablo ile bağlanıyor) devamlı olarak bağlanmakta, İnternetim kopmadığı zamanlarda bir hız düşmesi veya yavaşlamalar olmuyor.
Bu konu hakkında yardımcı olacak veya fikir verecek herkese şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba, Ankastredeki regleti iptal edip direk kabloları bir birine bağlasan. :thinking: belki reglet sorunludur.

Merhaba, yukarda belirttiğim gibi kontrole gelen arkadaş ankastreye baktı ama reglete bağlımı değilmi söylemedi, kutunun durumunu olumsuz bir şey söylemedi sadece ölçüm yaptığını ve sonucunu söyledi, ilk fırsatta kontrol edecem ve hatta dediğiniz gibi direk bağlayacam.

Ondan önce yapabiliyorsanız ankastreden direk kısa kabloyla modemi bağlayın kendiniz ölçümü yapın sorun yine devam ediyorsa dış hat sorunlu devam etmiyorsa, kablonda bağlantıda sorun var demektir.

Mantıklı imkan olursa bu yöntemide deniyecem :+1:

kablolar direk bağlı reğlet iptal ama aşağı ankastrede direk bir deneme yapamadım. ve buğün yine artan derecede kopmalar oluyor du yine destek kayıdı oluşturdum turktelekom un alt yapıyı denetlemesini bekliyorum.

Bende çok sık yaşıyordum, modemi resetledim. Uzun süredir yaşamıyorum.

tüm herşeyi denedim maalesef olmadı, yapılan kontrollerde ankastre daire arası tesisata baktırın dediler şimdi o işlemide yaptıracam bakalım sorun devam ederse TurkNet verdiğim paraya acıyacam.