Sürekli Kopan İnternet Problemimi Çözdüm

Öncelikle denediğim çözümleri aktaracağım.iç tesisatım cat6 ankastreden tek tek tüm damarları denedim, toplam 4 farklı modem denedim, modemi direk ankastreye bağladım gene koptu. Ankastreye bağladığımda neden koptu bir fikrim yok fakat nexans 23 awg cat6 kabloyu sipariş etmiştim. Kabloyu değiştirmek için üçlü buatın kapağını söktüm. Bu üçlü buatta dsl kablosu priz ve çatıdaki antenin kablosu var. İç tesisatta bulunan Cat6 kabloyu yokladığım zaman uydu kablosuyla aynı kanaldan geçtiğini farkettim. Normalde bu kablolar aynı kanaldan çekilmez uydu ve telefon kablosu birbirine parazit yapabileceği için farklı kanal kullanılır, tesisat yapılırken ona göre kanal çekilir. Fakat bizim müteahhit biraz ucuza kaçmış ve cat6 kabloyla anten kablosunu aynı kanaldan çektirmiş. Nexans cat6 kabloyu farklı bir yerden çekip ucuna rj11 jak bastım ve ankastreye yak ile bağladım, bağladıktan itibaren internetim 2692 dakika boyunca kopmadı, önceden belli belirsiz bazen 10 dakika bazen 3 saat bağlantı kopuyordu :slight_smile: Hat değerlerimde gözle görülür bir değişiklik olmadı fakat kopma sorunu düzeldi. Sizlere tavsiyem %100 bakır ve izolasyonlu cat6 kablo almanız, benim aldığım nexans turuncu kabloda izolasyon yok ve kabloyu çekerken çok bükülüyor uçlarından birer metre çöp oldu. Arkadaşlar akla gelmiycek bir arıza olduğu için sizlerinde başına gelebileceğinden paylaşmak istedim :slight_smile:

Edit : İnternetim çoğunlukla gündüz vakti kopuyordu bunun sebebi de binadaki insanların gündüz daha çok televizyon izlemesi :smiley:

Hat değerlerimde göze çarpan bir değişiklik olmadı, Crc hata sayısı normal mi ?

Screenshot_5

1 Beğeni

Crc sayıları pek normal değil ama 790 versiyonunu kullanınca düzelmesi lazım o crc hatalarının büyük oranda. Sonraki 2 versiyon çok yüksek crc veriyor ben de sebebini bilmiyorum.

1.1.2.3_790 yüklü, 2 günde 46 bin birikmişti. Bu hatalı paketler kullanımıma engel olmadı, oyunlarda pingim sabit canlı yayın falan izlerkende donma olmuyor. Yazılımsal olduğunu düşünüyorum.

Zayıflama halen fazla görünüyor fakat bu bölgedeki bakır kalitesinden veya santrale olan uzaklıktan kaynaklanıyor olabilir. Asus modemler fazla crc üretiyor, 5 saat için normal denebilir. Uygun firmware için @ModeratriX size yardımcı olabilir.

1 Beğeni

Kararlılık değeri 13 db üzerinde olduğunda hiç sorun yaşatmıyor. Konu sahibinin anlattığı gibi kablo parazite maruz kalıyor ise de yapabilir. Modemin reboot özelliği var. Her sabah açılacak şekilde ayarlanabilir. Böylelikle her sabah 0 Crc ile güne başlanır

2 Beğeni

Kabloyu parazitten etkilenmiycek şekilde çektim, yakınında kablo veya cihaz bulunmuyor. Altyapının verebildiği bu diye düşünüyorum. Crc hataları biriktiği zaman bir soruna yol açıyor mu? Şuan kopma problemini test ettiğim için kapatmıyorum modemi.

CRC ler zamanla modemi hantallaştırır ve yavaşlatır. Belli bir süre sonra da DSL hattını koparır modem…