Sürekli değişen hız hakkında

Zaten 25 yıllık çağ dışı rezil bir internet altyapısıyla ADSL kullanıyorum, bir de ISS kaynaklı sorunlarla uğraşmaktan sıkıldım. Sürekli kendiliğinden hız değiştiren bir internet hizmetim var TurkNet’te. 2 yıl Superonline abonesiydim taahhütlü bir şekilde paketimi “12 Mbps” seçip imza attım, 2 yıl boyunca modemime gelen hız 11.99 mbps’ten 0.0001 bile düşmedi, speedtest’teki hızım 10.20 - 10.30 mbps değerlerinin altına asla düşmedi. Son 1 haftadır ara ara düzelen, sonra tekrarlayan hız düşme sorunuyla uğraşıyorum. 1-2 gün 12 mbps kullanıyorum, 1-2 gün 8-9 mbps :smiley: Bu hız düşmesinin sebebini anlayabilmiş değilim. Superonline’da 2 yıl boyunca 3-4 kez kısa süreli kesinti yaşasam bile modemime gelen 12 mbps hız asla değişmedi. TurkNet’te ise modemi resetlesem hızım rastgele düşüyor veya artıyor, hatta modemi resetlemeden bile hız düşüyor :smiley: sebebini merak ediyorum gerçekten. Şu gördüğünüz ekrandaki 9mbps hız dün gün boyunca 11.99 idi, bugün modem bağlantısı 1 saniye bile kesilmeden 9’a düşmüş…

Screenshot_6

Merhaba dsl değerlerinizi paylaşırlasınız bir sorun varsa bakabiliriz.

1 Beğeni

Hız düşüşleri ile ilgili bir çok yanıt var forum üzerinde. Birden fazla nedeni de olabiliyor. Ama modemde görünen hız düşmesinin nedenleri genelde ISS kaynaklı olmuyor.

Merhabalar, paylaştığınız ekran görüntüsündeki alanın dışında kablolu ve kablosuz hız testi uygulamanızı rica edeceğim. Hız kaybınız mevcut ise Online İşlemler - TurkNet & 0 850 288 80 80 üzerinden kayıt oluşturarak bu testleri iletmeniz faydalı olacaktır. Devamında kayıt numaranızı buradan iletebilirsiniz :raising_hand_man:

Bu da hiz testi

1 Beğeni

Şu an için gayet memnunum 12mbpse hiz sınırlaması vardi surekli 8-9 a dusmesine sinirlenip kaldirttim yük altında download yaparken falan denedim, + modem resetleyip denedim 15.6 mbps olan hiz 15.8 oldu resetleyince. Bi garip iss. 15 e 14.5 a falan da dusebilir sorun yok ama 11.99 olan hizin modem resetleyince 8 e, tekrar resetleyince 9 a tekrar resetleyince 11.99 a çıkması kabul edilebilir bir şey değil. Şu an için memnunum ama modem resetlemeye korkuyorum altyapima guvenmedigimden değil TurkNet 'e guvenmedigimden. Altyapi sorguda 5mbps cikiyor benim adres ama 16 kullanıyorum işte Türk Telekomun sistem hatası…

Merhabalar, sorunun çözülmüş olmasına sevindim. Modem resetlediğinizde problem tekrarlar ise benimle iletişime geçebilirsiniz :raising_hand_man: