Şüpheli aramalar ve dsmart

Bugün turknetin resmi numarasından(0850 288-80-81) aranıp sakarya karasu’da yaşadığım yere gigafiber internet geleceği 2 gün sonra portumun değişip daha hızlı internet alacağımı falan söyledi ama hemen peşine dsmart almak zorunda olduğumu zaten internet faturası + dsmart olarak kesildiğini falan söyledi faturanın yani bana bir yansıtma olmayacağını falan söyledi kısaca ben televizyon kullanmıyorum dememe rağmen port değişikliği için gelen arkadaşlar zaten dsmartı kuracak size alsanız da almasanız da bir şey değişmeyecek gibi cümleler kurdu gigafiber’e geçip geçmeyeceğimden emin değilim çünkü hala internetten sorgulattığım zaman türk telekom alt yapısı olduğu için maksimum 100 mbps alabiliyorum olarak gözüküyor ama dsmart konusunda aşırı rahatsız oldum umarım geldikleri zaman dsmart üyeliği istemediğimi düzgünce anlatabilirim.

Telefonda çağrı geçmişinin ekran görüntüsünü de paylaşabilir misiniz?

1 Beğeni

Merhaba @Myura12, evet son zamanlarda ne yazık ki bu tür aramalara maruz kalıyoruz :frowning: Siz lütfen dikkate almayın. GİGAFİBER hizmetimizi sizlere ulaştırmamızı bekleyin :slight_smile:

Bu arada atmış olduğunuz çağrı geçmişinizin bulunduğu yorumu sildim. Sizi arayan “dolandırıcı” araması haricinde farklı numaralar vardı :frowning:

Teşekkürler.

1 Beğeni

Dolandırıcılar teknolojinin bütün imkanlarını kullanıyorlar. Caller ID Spoofing Caller ID spoofing - Wikipedia denilen bir yöntem ile telefonunuzun ekranında istedikleri numarayı gösterebiliyorlar. Bu numara, resmi TurkNet numarası olabildiği gibi 112 vb. acil çağrı numaraları da olabiliyor.

Biz tüketiciler olarak bu aramaların gerçek mi sahte mi olduğunu çağrıyı cevaplamadan anlama imkanımız yok. Ortada çok büyük bir veri sızıntısı mevcut. Sadece TurkNet değil bütün iss müşterileri bu tarz aramalarla dolandırılmaya çalışıyor. Bu işin sonu nereye varacak bilmiyorum.

2 Beğeni