Superonline satış ekibi ankastreyi parçaladı

Selamlar, başlıktan direkt olarak suçlamak istemedim ama yaşadığımız olay şöyle. Yaklaşık 6 7 ay önce bütün mahalleye SOL Fiber çekildi ve 2 3 aydır bölge sorumluları kapımıza gelip internet pazarlıyorlar. Bugün yine geldiler ve onlar gelmeden 5 dakika önce internetimiz DSL ışığı ile birlikte gitti. Önce arıza kaydı oluşturdum sonra şüphelenip bina ankastresini incelemeye indim. Karşılaştığım manzara bu şekildeydi.


Ankastreye bağlı olan hatların neredeyse hepsi çekilmiş ve kablolar darma duman olmuş. Bir kaç komşuya sordum ve aynı zamanda internetlerinin gittiğini söylediler. Nedense superonline ekiplerinin geldiği vakitte :smiley: . Konuyla alakalı site yönetimine, superonline’a şikayette bulundum. Türknetten de arızaya gelen ekiplerden bir tutanak tutmalarını istedim bu süreç nasıl olur bilmiyorum ama. Gerçekten şaka gibi olay.

1 Beğeni

Ohaa diyorum. Direk savcılığa suç duyurusunda bulunacan. Keşke kamera falan olsa. Direk 2 yılla yargılanırlar. Bu arada kutu çorba gibi. İnşaallah eski hali derli topludur.

1 Beğeni

Prim gibi vs ucret aliyorlarsa yaparlarmi yaparlar bence peşini birakmayin kanunlari bilmiyorum ama tazminat felan alip 1 2 senelik interneti bedavaya getirebilirsin😂

Prim kurtarmaz ama bunları. Yani herşeyden vazgeçmiş biri yapmıştır veya akli dengesi yerinde olmayan biri, amacı internet satmak olan biri bunu yapıyor ise net karaktersiz kansızdır. Ayrıca neden kişilerin iletişim özgürlüklerinin ellerinden alan kişiler için basit bir hırsızlık suçlaması yapılıyor anlamıyorum :man_shrugging:

3 Beğeni

Keşke Türk Telekom böyle olalylarda daha çok takipçi olsa da müşterilerin uğraşmasına gerek kalmadan kendileri şikayetçi olsa :confused:

Sitenin kamerası var ama direkt olarak orayı çekmiyor o yüzden kanıt olmaz sanırım.

Kamera kaydı + TT ekiplerinin tutanakları ile (alabilirsem) neler yapabileceğim bakacağım. Binada kimse umursamadı ama benim çok sinirimi bozdu peşini bırakmayı düşünmüyorum.

SOL’u arayıp şikayette bulundum fakat bağlı olduğum operatörden tutanak almamı istediler. TurkNet böyle bir şey yapamayacağını söyledi acaba yarın TT ekiplerini yakalasam tutanak tutabilirler mi?

1 Beğeni

Merhaba @enisemre, konuyu biz de ekip olarak arka planda sizinle birlikte kontrol ediyoruz. Gelişme olursa size mutlaka kaydınız üzerinden bilgi verilecektir.

4 Beğeni

Bugün TT çalışanı binaya geldi ve görüştük. Elinde sadece bizim binadan 6 adet arıza kaydı olduğunu belirtti (arıza kaydı oluşturmayanlar da varmış) :smiley: . Bir müdahale olduğu açıkça belli dedi ve tutanak yazarsak imzalayacağını söyledi fakat site yönetimiyle anlaşamadık. Site yönetimi elimizde kesin kanıt olmadığı için suçlamanın iftiraya gireceğini ve haksız olabileceğimizi söyledi bu yüzden şikayet havada kaldı. Gelen TT çalışanı bağlantıların koptuğu saate dair rapor verebileceğini de söyledi ama yönetimle anlaşamadığım için alamadım. TT çalışanı dairelere tek tek girip cihaz bağladı ve teker teker hatları bağladı. Eskiden arıza kaydı oluşturduğumuzda dairelere girmiyorlardı sorduğumda TurkNet ile yeni anlaşma yaptıklarını artık daire içine de hizmet verdiklerini söyledi bu hoş olmuş açıkcası. Şu anda internet çalışıyor bir sorun yok fakat ortada bir sabotaj olduğu bariz bir şekilde belli.

2 Beğeni

Evet elit hizmet gibi bir uygulamaya geçildi.

1 Beğeni

Site yönetimi neden korkmuş anlamadım madem kamera görüntüleri var ve o kişilerin binaya giriş saatleri belli tutulsun tutanak. Ne kadar garip insanlar var.

1 Beğeni
1 Beğeni

Evet tt ye sorulabilir saat kac itibarıyle bağlantı kesildi ve site kamerasindan gelen saat ilenuyusuyor ise sol fiber ekibi yapmistir

1 Beğeni

@enisemre, gelişmeleri ben arka planda sizin hizmetiniz için açık olan destek kaydına ekleyeceğim. Umarım bu sorun kısa süre içerisinde çözüme ulaşır.

2 Beğeni