SuperOnline Huawei Routere Başka Router Bağlama

İyi akşamlar, elimde SuperOnline sağlayıcımın verdiği Huawei router var. Berbat bir router ama malum sağlayıcı değiştirmeme izin vermiyor. Buna bir tane daha router bağlayabilir miyim? Bağlarsam sorun yaşar mıyım?

Bildiğim kadarıyla yapabilirsiniz. Ana Router in kablosuz ağını kapatıp kendi cihazınızın kablosuz ağını kullanabilirsiniz.

2 Beğeni

Peki nasıl bağlayacağım? Herhangi bir bilgiye ihtiyacım var mı? Bir arkadaş WAN bilgileri lazım diyordu.

Wan bilgileriniz online işlem merkezi üzerinde modem şifre bilgisi kısmında bulunuyor. Ben yöntem olarak mevcutta aktif olan cihazı iptal etmeden direkt AP olarak kurulum yaparsınız diye düşünmüştüm. Bu konuda size @tnetwork grubundan müsait arkadaşlar yardımcı olabilir.

SuperOnline altyapısı farklı, TurkNet veya Türk Telekom gibi değil, çok fazla kısıtlama var. İstediğiniz cihazı kullanmanıza izin vermiyorlar bu yüzden size WAN bilgilerini vermezler. Çeşitli yöntemler ile bunu çözmek mümkün ama uğraşmanız lazım.

Merhaba, ilk defa Superonline kullandığımda modemin kötü olduğu için değişmek istemiştim. Superonline kullanıcı adı ve şifresi istedim ve zorladım yinede vermediler.
Yapman gereken tek seçenek kalıyor. Ayrı bir cihaz almaktır. Superonline cihazından lan portundan kabloyla çıkış alıp diğer router cihazının wan portundan giriş yapacaksın ayrı aldığın cihazı dinamik ip olarak kurmak gerekiyor.

Bazı modemlerin WAN kopyalama özellikleri oluyor. Bu şekilde çözülemez mi?

Merhaba, Superonline kullandığım zamanlarda farklı bir modem kullanma isteği bende de olmuştu bu yüzden araştırmalara girdim ve WAN bilgilerini modemden kolayca almanın yolunu internette buldum.

Bilgisayarınıza Wireshark isimli programı kurun daha sonra program içerisinden ethernet kartınızı seçin ve superonline verdiği modemin WAN portundan çıkışı alıp direkt bilgisayarınıza bağlıyorsunuz. modeme gücü verdikten sonra wireshark programını takip etmeye başlayın 30 saniye içinde ekranda PEER İD olarak kullanıcı adınız ve PASSWORD olarak şifreniz görünecektir bu bilgileri not edip yeni modeminize girerek internetinizi kullanabilirsiniz.

Fakat Turkcell TV+ Kullanıyorsanız bu hizmet devredışı kalacaktır haberiniz olsun.

TV+ için IPTV için gerekli olan VLAN ve IPTV hizmeti ayarlarını denediniz mı?

Evet bu ayarları da araştırıp birkaç farklı yöntem ile denedim fakat TV+ hizmetini yeni modem ile bir türlü çalıştıramamıştım ve bir süre sonra pes edip bıraktım. Belki ben yapamamışımdır bir yöntemi vardır o konuda bir şey diyemeyeceğim.