Sunucu Bulunamadı Hatası - İnternet Kesintisi

Merhabalar
İnternet bağlantımda ara ara kopukluk oluyor bunu birkaç defa destek talebi ile ilettim çözüldüğünü söylediler ama kesin bir çözüme kavuşmuş değilim. DSL ışığımda bir kopukluk olduğu gözükmüyor. Online İşlemler sayfasında da internet bağlantım sürekli gibi gözüküyor ancak nedense internete erişemiyorum. Ping ve Traceroute sonuçlarımı buraya nasıl yükleyeceğimi bilmiyorum ancak onlarda da unknown host gibi dönüşler alıyorum. Nasıl bir yol izlemem gerekir? Modeme yeni bir cihaz bağlandığında böyle bir şey yaşıyor olabilir miyim çünkü işten eve gelip bilgisayarımı açtığımda hem bilgisayarımda hem de telefonlarda internet erişimim olmuyor. Belirli bir süre sonra bazen 5 bazen 10 dakika bilemiyorum bazen daha kısa veya uzun olabiliyor kendiliğinden bağlantı sağlanıyor.

Merhaba, hangi modemi kullandığınızı yazar mısınız.
Farklı bir modem ile deneyebilir misiniz.

1 Beğeni

Kurulum sırasında bize zimmetlenen ZTE ZXHN H3600 marka model modemi kullanıyoruz. Elimde maalesef başka modem bulunmamakta.

TurkNet kullanıyorsun , DSL hattın var ve ZTE modem zihmeli öylemi ?
Superonline fiber alt yapısı olmasın, ZTE ZXHN H3600 fiber alt yapıda kullanıyor.

Modemdeki ışık DSL ışığı olarak gözüküyor ancak fiber internet kullanıyorum zaten. Yanlış bir ifadede bulundum sanırım.

TurkNet kullandığına emin misin. ZTE ZXHN H3600 superonline kullandığı cihazlardan biridir.

Tabi ki TurkNet kullanıyorum ilk mesajımda da belirttiğim gibi TurkNet online işlemler kısmından destek talebi açmıştım. Hangi şirkete hangi cihazı verdiklerini ben zaten bilemem bana verdikleri cihazı size söyledim.

Merhaba, sıfırlayıp tekrar kurar mısın.

Merhaba,
Modemi mi sıfırlayıp kurmalıyım? Bugün sanırım kesin olarak emin oldum eve gelip bilgisayarımı açtığımda bir süre bağlantı kuramıyorum. Sonra tedrici olarak bağlantı kuruyorum mesela önce Google açılıyor. Ancak forum.turk.net’e bağlanamıyorum. Biraz daha bekledikten sonra forum.turk.net’e de bağlantı sağlıyorum.

Evet tekrar kurmalısın.

Modemi en başta kurmak için bir şey yapmamıştım şimdi fabrika ayarlarına mı çevirmeliyim

Cihazı sıfırlayıp tekrar kurar mısın.

Resetledim modemi. Ancak aynı sıkıntı devam ediyor. Bilgisayarı yine bağlayınca bütün cihazlarda internet gitti yine

Bilgisayarı bağlamayınca internet mi geliyor.

Yani üstteki mesajlarda da anlattım ama eve gelip bilgisayarı açınca veya sanıyorum ki yeni bir cihaz bağlanınca bir süre bağlantım olmuyor. Sonrasında da yavaş yavaş bazı sitelere girmeye başlıyorum bilgisayarı bağlamayınca değil

Bütün cihazları internetten çıkarıp pc ile bağlantı sağladığında yine aynı oluyor mu.

Başka bir router ile deneme yapsan iyi olur.
TurkNet Online İşlem Merkezi üzerinde k.a ve şifresi mevcut istediğin cihazı takabilirsin.

İnternete bağlanamadığınızda ve tracetorute attığınızda örnek olarak google.com a mı traceroute atıyorsunuz? Eğer google.com a atıyorsanız 8.8.8.8 adresine atmayı dener misiniz?


Bu sırada tarayıcıdan aldığım dönüş bu şekilde

Bu şekilde gözüküyor. Yaklaşık 5 dakika kadar sonra bağlanabildim yine.

Arkadaşlar tekrardan merhaba.
Modem ve bilgisayarım arasındaki sıkıntı bunca zamandır devam ediyor bir çözüme kavuşturamamıştım. Dün modem ayarlarını kurcalarken farklı bir SSID daha açıp bilgisayarı sadece o SSID’den bağlamayı denedim. Ve sonuç başarılı idi. Ancak sonrasında 12 saatlik misafirler için kullanılan SSID olduğunu fark edip yine sadece kendi bilgisayarımı bağlamak üzere başka bir SSID açtım. Ancak onda da malesef bağlantı problemleri yaşadım. Yani misafir SSID’si kullanınca bağlantım düzeliyor. Bundan yola çıkarak sorunun ne olduğunu bulabilir miyiz veya sabit bir SSID kullanabilir miyim?