Stok TTNET vs Keenetic Extra DSL veya Asus DSL- AX82U

Superonline VDSL internet kullanıcısıyım. Elimde Air5650TT ve ZTE H168A modemler var. Özellikle FIFA23, Pes 2023 gibi futbol oyunları oynuyorum. Download yönünde pingim 58-65 ms arası değişiyor. Fakat upload yönünde ciddi sorunlar var ping değerleri 133-260 ms buda pas verirken gecikme şut çekerken gecikme pas şiddeti ayarlayamama veya atak yerken müdahele edememe gibi ciddi sorunlara yol açıyor. Aynı sorun bufferbloat testindede ortaya çıkıyor. Sorum şu araştırmalarım sonucunda Asus DSL AX82U ve Keenetic Extra DSL adlı iki modemin Akıllı Trafik Yönetimi veya Önceliği özelliklerine sahip oldduğunu gördüm. Bu modemlerden birini satın aldığımda upload yönündeki ping değerlerimde azalma görülür mü? Lütfen Bilgisi olan söylesin. Gereksiz metin okumak istemiyorum.

@moderators @tnetwork

Merhaba üzerine ciltlerce metin yazılacak bir cümle :grin:

Yanıt: Uploadı son kullanıcıda limitleyin ve diğer kullanıcıların upload kapasitesini meşgul etmeyeceklerini garantileyin.

Başta belirtmiştim şu an kullandığım modem Air5650TT. Bu modemde download limitlenebiliyor QoS ile fakat upload limitlenemiyor malesef. Dolayısıyla bahsettiğiniz çözüm malesef işe yaramıyor.

Merak ettim arada nasıl kaldın. Modemlerin arasındaki fiyat farkına bakarmısın.

Fiyat farkının farkındayım. Keenetic Extra DSL işimi görürse(upload pingimi azaltırsa) fazla para ödemek istemiyorum. Ancak Extra DSL işimi görmezse mecbur AX82U alacağım.